Test av Hilleberg Soulo

Smart og stødig helårstelt

Hilleberg Soulo er solid og lett å plassere i ulendt terreng.

HILLEBERG SOULO: Teltet har god høyde og plass til utstyr i fortelt, det er stabilt og solid og har generelt gode løsninger.
HILLEBERG SOULO: Teltet har god høyde og plass til utstyr i fortelt, det er stabilt og solid og har generelt gode løsninger. Foto: Foto: John Arne Tungen
Sist oppdatert

Hilleberg Soulo

Jarbeaux Sport

Tlf. 92 61 63 99, www.jarbeaux.no

Produsent: Hilleberg The Tentmaker AB, www.hilleberg.se

Pris: kr 5650

Mål innertelt: 220 x 105 cm (på det bredeste) Ca. 76 cm bredde ved hodet.

Takhøyde: ca. 95 cm

Fortelt: 0,7 m2

Totalvekt: 2,1 kg (stenger og duk 1,7 kg)

Farge: Grønn eller rød

Soulo er et frittstående kuppeltelt, beregnet på én person. Det har tre stenger med to ulike lengder. Korte stangkanaler, store klips/kroker og fargemerking på stangkanaler. Inner- og ytterteltet kan settes opp samtidig.

Les også: Test av helårstelt for to

Teltet har stor inngang og fortelt med bra størrelse. Øvre del av døra fungerer som ventil ved hjelp av glidelåser. Et felt i dette området er av vannavvisende vev som slipper inn/ut luft selv om glidelåsen er lukket. Toppduken dekker ventilområdet godt.

Innerteltet har glidelås/åpning i så godt som hele liggelengden - praktisk. Det er myggnett i den ene døra inn til innerteltet.

Dette er ikke det letteste teltet på markedet, og heller ikke det kjappeste å sette opp. Men oppsettet er enkelt, og alle operasjoner lar seg utføre med relativt tykke hansker/votter.

På grunn av konstruksjon og utforming er teltet lett å plassere der det er vanskelig å finne en god teltplass. Stengene har tre krysningspunkter, noe som gjør at det tåler en del snø på duken og gir god vindstabilitet. Teltet har mer enn nok pluggfester og barduner. Bardunene er meget gode og funksjonelle, men pluggfestene har ikke justeringsmuligheter.

Les også: Tursenga du kommer til å elske

God ventil sammen med luftemuligheter under duken ned mot bakken gir gode luftemuligheter.

Teltet kan settes opp med kun innerteltet om en kjøper til stangholdersett - ypperlig på varme sommerkvelder.

Bratte, stramme vegger sammen med god høyde gir god utnyttelse av plassen og gjør det relativt enkelt å organisere seg inni teltet - noe som ofte er litt vanskelig i enmannstelt.

Les også:

Teltene for de tøffeste villmarkingene

Stor test av gode gummistøvler

Her er det regntøyet

Denne saken ble første gang publisert 19/06 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også