Birkebeinerrittet 2009

Slik kan du skaffe birken-plass

Kan være fullt på ett minutt. Ingen tid til å taste feil.

PÅMELDING TORSDAG: Klokka 0900 må du sitte klar ved tastaturet, skal du ha sjans til å komme med på Birkebeinerrittet neste år. Bildet er fra rittet i 2005.

PÅMELDING TORSDAG: Klokka 0900 må du sitte klar ved tastaturet, skal du ha sjans til å komme med på Birkebeinerrittet neste år. Bildet er fra rittet i 2005. Foto: FOTO: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Publisert Oppdatert

Birkebeinerrittet:

  • 91 kilometer
  • Starter ved Rena. Slutter i Lillehammer
  • Du må bære en sekk på minst 3,5 kilo - også når du kommer i mål
  • Mesteparten av rittet foregår på sti, grus- eller kjerrevei
  • Det er plass til 16 500 deltagere
  • Arrangert første gang i 1993
  • Norges største terrengsykkelritt, etter antall deltagere

Birkebeinerrittet 2009 har påmelding torsdag klokka 0900. Da holder det ikke å være sterk i lårene. Kun de aller kjappeste ved tastaturet får muligheten til å delta. I fjor ble birken fulltegnet i løpet av halvannet minutt. Skal du melde deg på i morgen, bør du gjøre det innen klokka 0901.

Regner med at noen blir sure

Rittsjef Tone Lien er spent kvelden før det heftige påmeldingsrittet.

- Jeg er ikke på jobb nå, fordi jeg tror vi er godt forberedt, sier hun ved 20-tiden onsdag. Torsdagen blir travel, og hun har det første radiointervjuet klokka 06.30.

- Påmeldingen er en annen type konkurranse, der det handler om å vare rask ved maskinen. Vi opplever at noen blir sure. Noen mener vi prioriterer de med raske nettlinjer. Andre mener vi prioriterer de som har korte navn, sier hun.

- I fjor gikk strømmen på Strømmen under påmeldinga. Det ble litt krøll for de som bor der, sier hun.

Birken har flyttet serverne sine etter at de hadde datatrøbbbel under påmeldingen for to år siden.

Dette må du gjøre raskt

Påmeldingen skjer i to trinn. Det er første trinn som haster.

Klokken 0900 torsdag må du komme deg inn på nettsiden, legge inn navn, fødselsdato og e-post, og trykke "s end" fortere enn svint.

Hvis du kommer gjennom nåløyet, får du en kode, som du må ta vare på. Mister du koden, mister du plassen.

Du har bare lov å registrere en påmelding.

Meld deg på her

Dette har du bedre tid til

Har du kommet så langt, kan du puste med magen igjen. Trinn to må du gjennomføre i løpet av fredag 31. oktober til onsdag 5. november.

Gå til den samme påmeldingssiden, og logg deg inn med koden du fikk i første trinn. Derfra fyller du inn resten av informasjonen. Birkebeinerrittet gjør oppmerksom på at det kan ta litt tid før dataen registreres. Har du vært med i et Birkebeinerarrangement tidligere, bruker du en Birk-ID du allerede har.

NB: Får du ikke plass torsdag morgen, kommer du på venteliste. Informasjon om ventelista kommer ut tidligst 7. november.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning