Test av Squishy Bowls fra Guyot Designs

Silikonbolle til turen

Sammenleggbar turkopp og skål som tar liten plass i sekken.

KOPP OG SKÅL: Mye er bra med disse, men vær obs på at de blir veldig varme når du heller i kokende vann.

KOPP OG SKÅL: Mye er bra med disse, men vær obs på at de blir veldig varme når du heller i kokende vann. Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Lett og tar minimalt med plass i sekken

+ Enkel rengjøring

+ Tåler lave/høye temperaturer uten at de går i stykker

- Litt liten kopp

- Blir veldig varm om en har i kokende vann

BRETTES: Denne tar liten plass i sekken.

BRETTES: Denne tar liten plass i sekken. Foto: FOTO: John Arne Tungen

Squishy Bowls

  • Guyot Designs
  • Sett med 200ml kopp/500ml skål
  • Importør: Jarbaux Sport, tlf. 97 08 94 65
  • Pris (som sett): 189.-
  • Vekt: liten kopp 2dl/ 48g, skål 5dl/70g
  • Temp.toleranse: Oppgitt på produktene -40 grader til 260 grader, hjemmesiden og innpakningen sier 204 grader som høyeste temperatur, mens f.eks Sportsnett sier 126 grader - her har noen en jobb å gjøre...
  • Annet: Kommer i 4 ulike størrelser og 5 ulike farger - sjekk hjemmesiden til produsent

Guyot Designs er kjent for flere av sine smarte løsninger rettet mot friluftsliv. Denne gangen har vi testet Squishy Bowls - sammenbrettbar og fleksibel kopp og skål i silikon.

Kan resirkuleres

De fleste materialer har som regel en eller annen ulempe ved seg - enten det gjelder produksjon, muligheter for uheldig bruk eller avfallsproblematikk etter at produktet har gått i stykker. Ut fra det vi har vært i stand til å finne ut er silikonprodukter helt ufarlige i bruk. Produksjonsmessig er det få eller ingen ulemper, og det er mulig å resirkulere materialet etter bruk.

Les mer:

Test av turskjorte fra Fjällräven

Test av sykkeljakke fra Montane

Miljøprofil

Guyot Designs setter krav til miljøvennlig produksjon og oppfordrer kjøpere av deres produkter til å returnere produktene til dem i stede for å kaste dem på dynga - slik at de kan resirkulere dem. Sånn sett skulle dette være et glimrende produkt for oss som verdsetter naturen.

Brettes helt sammen - spretter ut igjen

Den største fordelen med disse produktene er unektelig pakkevolum og vekt. De er helt myke slik at de kan presses inn i de minste lommer eller brettes slik at de tar minimalt med plass.

Når en tar dem frem igjen spretter de tilbake til sin opprinnelige form.

Vreng og vask

Innsiden har en glatt overflate som sammen med at koppene kan vrenges helt med innsiden ut gjør at rengjøring går veldig lett, og alt av matrester vi har prøvd i dem, havregrøt, supper, kakao, kaffe osv, har sluppet lett.

Litt liten kopp

Selv om dette er et godt produkt og kan skilte med topp uttalelser og utmerkelser som "Outdoor - Gear Of The Year" og "Editors´ Choice" fra velrenommerte magasiner som hhv Outside Magazine og Backpacker Magazine, mener vi at det er noen praktiske ulemper med disse produktene.

For det første tar koppen ca 2 desiliter - noe som gjør den litt knapp til f.eks "rett i koppen" supper/drikker.

Blir for varm

For det andre blir produktene (både koppen og skåla) veldig varme om en heller opp kokende vann - noe en som regel gjør når en skal lage varm drikke, suppe og så videre.

Les mer:

Test av kikkerter

Test av skolesekker

Test av tursekker

De blir såpass varme at det er vanskelig å holde dem i hendene. Dette kan selvsagt løses enkelt ved at en lar koppen stå til drikken har kjølnet litt eller ved å bruke hansker, men som sagt en klar ulempe med produkter en forventer skal kunne brukes til varm mat og drikke.

Glimrende som hundeskål

Bortsett fra dette må jeg si at vi har meget gode erfaringer med disse produktene. Personlig har jeg også anskaffet meg to boller som jeg bruker som mat- og drikkeskåler til hunden når vi er på tur - glimrende!

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning