De er ikke aller best på noe, men nesten helt uten svakheter. Saucony Peregrine gir deg såvel svært god løpsfølelse som stabilitet i terrenget - dette er også de aller beste skoene på grusvei. Snittkarakter: 5,7.

Les hele saken

Løpsfølelse: 6

Hvordan skoene er å løpe med i tiltenkt bruk.

Skoene er lette, men har også noe demping. Det kjennes som du får et ekstra driv og skyter fart. Skoene føles lette og trygge, lav dropp er med på å gi god stabilitet i terrenget. De flyter godt på de fleste underlag. Skoene kan virke noe stive bak, men det gir samtidig svært god stabilitet.

Grep i terrenget: 5

Om skoene gir bra feste, i terreng, på grusvei, på tørt og vått føre.

Trygt grep, både på skogsvei og stier, både tørt og vått.

Passform og komfort: 6

Om skoene sitter godt og hvordan de kjennes på foten.

De er svært behagelige å ha på, selv om de er noe stivere enn enkelte andre modeller. At de sitter tett rundt foten gir trygghetsfølelse. Det er behagelig plass til å vifte med tærne, samtidig som den sitter umerkelig godt rundt resten av foten. Det er heller ingen som helst kjipping i hælpartiet.

Materialkvalitet: 6

Skoenes utforming med tanke på bruken.

Hard og solid såle. Kraftig og solid hælkappe. God beskyttelse av tær. Høy og godt polstret pløse. God snøring. Behagelig og solid overdel.

Plumpetest: 5

Teknisk test av hvor godt våte sko gir fra seg væske, for eksempel etter plumping.

Saucony Peregrine gir fra seg 40 prosent av vannet som er tilført, etter 10 minutters tromling. Best i testen på dette punktet.

Spesifikasjoner

Produsent Saucony
Pris 1 200,00
Vekt (g) 295 gram (str. 45)
Drop 4 mm
Tykkelse på sålen (hæl/tå) 21,5 mm / 17,5 mm
Materiale i såle Yttersåle: High Traction Rubber og XT-900
Materiale i overdel Flexfilm
Forhandlere:
Se alle spesifikasjoner

Konklusjon

Sko uten svakheter

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!