Test av Osprey Switch 36 ryggsekk

Rå offpist-sekk

Osprey Switch 36 er en utpreget off-pist vintersekk. Vi har testet den.

OFFPIST-SEKK: Osprey Switch 36 er laget for nedoverbakke, vinter og ski.

OFFPIST-SEKK: Osprey Switch 36 er laget for nedoverbakke, vinter og ski.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Solide og gode løsninger

+ Treffer målgruppen (off-pistkjørere) meget godt

+ Stilig design og finish

- Ingen spesielle

Osprey Switch 36

Switch 36 er en vintersekk som er konstruert med tanke på skientusiaster som liker seg både i, men kanskje mest utenfor, preparerte løyper. Hvis du er på utkikk etter en allrounder som skal brukes både til sommer- og vinterturer kan du vel egentlig bare slutte å lese nå.

Les om ultralette tursekker her

Vi har testet skolesekker

(Artikkelen fortsetter lenger ned)

Plass til skredutstyr

Snøskred er ikke et ukjent fenomen blant dem som kjører off-pist. Fokus på sikkerhetsutstyr er blitt mer fremtredende de siste årene. Det anbefales at alle som oppsøker områder med potensiell snøskredfare har med seg skredsøker-/mottager, snøspade og søkestang slik at en raskt kan starte søk om noen skulle være så uheldig å havne under snømassene. Denne nye sekken fra Osprey tar blant annet utgangspunkt i at slikt utstyr skal være med og har laget en sekk med egne rom slik at sikkerhetsutstyr både ligger lett tilgjengelig, men også at dette utstyret som gjerne blir vått under bruk holdes adskilt fra annet utstyr som du helst vil skal holde seg tørt.

Om Osprey Switch 36

Sekken har stor toppåpning med glidelås, en vertikal glidelås på selve sekkeposen som gir god tilgang til sekkerommet, egen elastisk hjelmlomme på lokket og en uttakbar brillelomme i mikrofleece. Det er gode og solide festemuligheter for ski (vertikalt og diagonalt), snowboard og isøks. Isolert opplegg for drikkepose og relativt store lommer på hoftebeltet. Materialet i sekken er av en slik type at det setter seg fast lite snø. Selve sekkeposen er delt i to med et fremre rom til sikkerhetsutstyr og et bakre rom (inn mot ryggen) til annet utstyr - f. eks klær og mat.

Se alle våre utstyrstester

Mer uteliv på klikk.no/friluft

Spesifikasjoner

Produsent Osprey
Pris 1300

Konklusjon

Vi har brukt sekken i høst og de første vintermånedene. Sekken er spisset med tanke på å være en off-pist vintersekk og vi har gjort våre vurderinger med bakgrunn i dette.

Sekken sitter godt på ryggen. Alle justeringer, glidelås og hemper er solide og lar seg greit operere med hansker eller votter. Stoffet som er brukt gir sekken en stilig finish og avviser snø og fukt godt, men lort setter seg enklere fast (som sagt en vintersekk...). Det er godt med festepunkter og lommer, og bæresystemet gir god bærekomfort. Vi har brukt sekken med en oppakning på rundt åtte - ti kilo, men sekken vil nok tåle enda noen kilo uten nevneverdige problemer.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning