Kort sagt:

+ Lette sko

+ Supre på grusvei

+ Svært god komfort

+


- Litt myke til tøft terreng

- 24-timerssko, disse kan brukes på fest!

Det sier tester Ola Henmo. Hele juryen er samstemt i at dette er de mest komfortable skoene i denne sammenligningen. De er også de letteste i vår vekttest. På grusvei er de helt eminente å løpe med, og de tåler godt noen kilometer på asfalt.

På skogsstien blir de litt myke, slik at du fort løper litt mer forsiktig - Terra Kiger mangler den faste støtten særlig rundt hæl og bakfot som konkurrentene fra Asics og Saucony har og som er frigjørende i terrenget.  Snittkarakter: 5,0.

Les hele saken

Løpsfølelse: 5

Hvordan skoene er å løpe med i tiltenkt bruk.

Nike Zoom Terra Kiger gir svært god flyt på grusvei og er kanskje de aller beste i testen på slikt underlag - de lette skoene kan gi deg følelsen av å være yngre og mer spretten. Gir lyst til å gi på. I terrenget blir de litt i mykeste laget - det kan gi litt mer vaklete løping enn sko som er fastere særlig rundt hælen.

Grep i terrenget: 4

Om skoene gir bra feste, i terreng, på grusvei, på tørt og vått føre.

Sitter godt, om enn ikke som limt. Det er relativt små gripepigger under sålen på disse skoene. Erfaringen er likevel at det er tilstrekkelig på tørt føre. Men de blir fort glatte på våte skogsstier. På kantete terreng, når du trår på skrå steiner for eksempel, merkes det at skoene kan bli i mykeste laget.

Passform og komfort: 6

Om skoene sitter godt og hvordan de kjennes på foten.

Som å ta på en myk tøffel! Dette er veldig, veldig behagelige sko, overdelen er ren balsam for lunefulle vrister. Og de sitter som støpt på flere av våre føtter. Sålen har en liten bøy som gjør at de oppmuntrer sterkt til å rulle naturlig.

Materialkvalitet: 4

Skoenes utforming med tanke på bruken.

Myk såle - usikkert hvor lenge den vil holde lenge med løping på grus og stein. Mangler hælkappe, men helt ok. Tåbeskyttelse på plass i Terra Kiger 2 - dette manglet i forrige versjon. Den svært myke pløsen sitter fast på den ene langsiden, løsningen fungerer bra. Korte lisser. Overdelen er ikke spesielt robust, men har god og behagelig lufting.

Plumpetest: 5

Teknisk test av hvor godt våte sko gir fra seg væske, for eksempel etter plumping.

Nike Zoom Terra Kiger 2 kvittet seg med 34 prosent av vannet vi tilførte den, etter ti minutter i trommelen.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 1 300,00
Vekt (g) 254 (str. 44,5)
Drop 4 mm
Tykkelse på sålen (hæl/tå) 23 mm / 19 mm
Materiale i såle Varmekomprimert Phylon
Materiale i overdel Teknisk mesh med integrert Flywire
Forhandlere:
Se alle spesifikasjoner

Konklusjon

Lette sko som innbyr til fart

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!