Kort sagt:

+ Fin design

+ Komfortabel sko


- For myk såle

De er lette, myke og behagelige, men mykheten og bredden i fremre del av skoen virker på en måte som gjør at du ikke får maksimalt ut av løpesteget.

- Som å løpe på en pute. Skoen gir ikke noe særlig respons. Den er platt og gir ikke noe rull i løpssteget, sier Erik.

Les hele saken

Løpsfølelse: 3

Smidighet i skoen, respons fra/kontakt med underlaget, hvordan skoene er å løpe med.

Myk og lett sko. Den veldig myke sålen går litt utover grepet mot underlaget. I vårt panel er Erik strengest i sin dom: - Det føles som å løpe på en myk gymnastikkmatte. Gummisålen dreper kontakten med underlaget. Det føles litt som å løpe på en pute. Sålen føles platt. Det blir ikke noe rull i løpesteget. - Skoen har så lite stabilitet at det kjennes ubehagelig å løpe fort med den. Foten bare farer rundt. I og for seg kontakt med underlaget, men jeg følte jeg måtte klamre meg fast og det var ingen respons fra underlaget, sier Veslemøy. Heller ikke Marit er fornøyd med responsen fra underlaget.

Komfort og passform: 4

Skoens konstruksjon og hvordan den sitter på foten. Tåboksen og pløsens utforming, materialet rundt hælen.

Svært komfortabel sko med fastere grep rundt hælen enn fjorårets modell. Samtidig er tåboksen blitt større, men på en utflytende" måte som i kombinasjon med den myke sålen går utover løpskomforten. - Foten glir litt i skoen. Fikk blemmer. Den er for løs/vinglete, sier Marit.

Demping: 4

I hvilken grad og hvordan skoene tar av for belastning mot underlaget.

Skumgummidemping! Myk såle. Veldig myk. Og god demping til å være en så lett sko. Men: - Det virker som den myke gummisålen tar bort energi når skoen lander. Skoen gir ikke noe respons, den dreper løpssteget, sier Erik.

Spesifikasjoner

Produsent Nike
Pris 1 150,00
Vekt (g) 231 g (45,5,) / 177 g (40)
Materiale Lunarlon foam/phylon
Tykkelse på sålen: hæl- tå (i mm) 19-11
Drop (i mm) 8
Forhandlere Løplabbet, Oslo sportslager, Torshov Sport, Anton Sport
Se alle spesifikasjoner

Konklusjon

For myk såle ødelegger

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!