Snøforhold:

Nå blir det kø i skibakken

Ifølge Skiinfo.no blir denne helgen sannsynligvis den første store utfartshelgen til fjellet.

SKIFØRE: Denne helgen blir det knallføre og stor trafikk i skibakkene.

SKIFØRE: Denne helgen blir det knallføre og stor trafikk i skibakkene. Foto: Illustrasjonsfoto: Crestock

Publisert Oppdatert

Skianleggene merker veldig godt når det snør i storbyene, for da skjønner menigmann at det må være gode forhold på fjellet.

Og det er det! Skianleggene åpner større og større deler av skianleggene sine, og blant de som åpner for første gang denne sesongen er Røldal.

Blant de som melder om snø i dag er Tryvann, Gaustablikk, Haukelifjell og Sjusjøen.

Røldal

Røldal Skisenter åpner lørdag 6. desember kl 09.00.

- Vinteren godt i gang i Røldal, og til sesongstarten førstkommende helg åpnes både stolheisen, barnetrekket og begge parallellheisene, og dermed hele fallhøyden! I øvre halvdel av anlegget er det 50-90 cm snø, mens det i det nederste henget mot parkeringen er ca 25 cm snø, sier Oddvar Bratteteig i Røldal Skisenter.

Trysil

Flest åpne bakker

pr. 5. desember

Hemsedal: 11 bakker åpne

Rauland: 10 bakker åpne

Bjorli: 9 bakker åpne

Trysil: 9 bakker åpne

Gaustablikk: 7 bakker åpne

Kvitfjell: 7 bakker åpne

Skeikampen: 6 bakker åpne

Se hele listen på Skiinfo

Mest snø siste 7 dager

Norefjell: 47 cm

Hurdal: 45 cm

Kvitfjell: 40 cm

Trysil: 38 cm

Sjusjøen: 36 cm

Se hele listen på Skiinfo

Trysil vil i helgen ha hele 22 åpne bakker og 11 heiser i drift, og det ser dermed ut til å bli en knall skihelg for de besøkende. Siden søndag er det falt over 50 centimeter tørr, fin snø i Trysil. Snødybden er målt til hele 73 centimeter oppe ved tregrensen, og 52 centimeter på Trysil Turistsenter.

Dette betyr at Norges største skisted ligger langt foran planen når det gjelder snødybde, og at forholdene i bakkene nå er ypperlige. Hele 22 av 32 bakker er åpne i helgen, noe som er svært bra så tidlig på sesongen. Forbindelsen mellom Trysil Turistsenter og Trysil Høyfjellssenter er også åpen nå, til glede for mange av Trysils gjester.

Oppdal

Lørdag åpner skiheisene i Vangslia. Dermed har Oppdal Skisenter minst seks heiser og seks løyper åpne, og til sammen 605 høydemeter. Gode forhold for snølegging den siste uka gjør at vi kan åpne Vangslia med supre snøforhold! Skishopen i Vangslia åpner også til helga, og lover Norges største utvalg av demoski.

- Vi har over femti par ski fra Völkl, som alle er tilgjengelige for prøving. Jeg er ganske sikker på at dette er den største samlingen demoski fra en og samme leverandør i Norge, sier skishopsjef Terje Strand.

LES OGSÅ:

Her er årets beste slalåmski

Sett slalåmski på 3-åringen

Tar bompenger for skiløypa

Geilo

Geilo melder at snøleggingen nå går meget bra, med hele 13 minusgrader sist natt. På fredag åpner Trollheisen og Trollbacken, og på lørdag nedre Bjørneløypa og forhåpentligvis Randi.

Til helgen meldes det om bra vær med litt snø, noe som skal gi gode forhold i bakken. Til helgen er det Buskerud Cup Skiskyting, DC Open Slopestyle, Session Jentecamp og Girls NC Slopestyle.

Hemsedal

Med 9 kuldegrader og lett snøfall melder Hemsedal at Roniheisen og Midtløypa har åpnet.

- Det har kommet en del nysnø den siste uka og forholdene i bakken er svært bra. Vi ligger meget godt an med snøproduksjonen i de løypene som enda ikke er åpnet, sier driftssjef Andreas Smith-Erichsen i Hemsedal Skisenter.

Nr 25 Hallinghovd løypa blir ferdig produsert i løpet av uken og det gjør at vi vil være klare med Fjellheisene inn mot neste helg. Løype nr 8 Såhaugløypa er produksjonen godt i gang og vi har aldri ligget så godt an i denne løypa på denne tiden av året. Det samme gjelder løype 3 Hjallerløypa.

- Nedre del av nr 33 Blåparken lett er snøproduksjonene kommet langt og her er vi i gang med å skyve snø til de siste elementene, inkludert den lille half pipen. Snøproduksjonen er også i gang i nr 22 rød snowboardpark, men her er det noe legging igjen før vi er klare, legger Smith-Erichsen til.

Sverige

I Sverige er det flere og flere skianlegg som stiller med gode snøforhold og åpne bakker. Nå på fredag åpner Ramundberget og Tänndalen sine skianlegg etter store snøfall denne uken.

Skianleggene har en snødybde på 73 cm snø i terrenget, og de ligger med dette på toppen av listen over skianlegg med mest snødybde i Sverige. I Tänndalen er alle heiser åpne og det rapporteres om fine forhold med masse nysnø.

Se oppdaterte snørapporter fra de svenske skianleggene på Skiinfo.se.

Funäsdalsberget som ligger i nærheten har holdt åpent siden 29. november og har sin terrengpark Trôtparken åpen i helgene.

Begge 6-stolsheisene Pass Express og Klövsjö Express i området er i full gang. Denne uken har Vemdalsskalet fått ca 30cm snø og har nå en snødybde på 53cm.

I Åre har snøen kommet i store mengder denne uken, og det har gjort at VM-6:an og Hummelliften har kunnet åpne rekordtidlig. Snødybden i Rödkullen er nu 60 cm og det rapporteres om fine forhold i både løyper og offpiste området i Hummelområdet.

Her er Skiinfo-listen over alle som holder åpent denne helgen.

Her får du snørapport fra over 70 skianlegg i Norge.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning