Kort sagt:

+ Super til raske turer og intervaller

+ Lett og smidig på foten


- Litt tynn og ikke så anvendelig

Lette gode sko med svært responsiv såle og tett passform. En sko primært for hurtige turer, raske intervaller og konkurranser.

- Dette er en konkurransesko for meg. Får vondt i leggene og knærne av å løpe med dem. Det er for lite demping og for lav dropp til at de funker for meg, sier Veslemøy

- En fleksibel sko som virker inspirerende på løpeturen. Minus for tåboksen som kunne ha vært ørlite mer romslig, sier Marit.

Les hele saken

Løpsfølelse: 5

Smidighet i skoen, respons fra/kontakt med underlaget, hvordan skoene er å løpe med.

Litt smale sko med god respons i sålen. God respons fra underlaget. - Krever mye av løperen, det er ikke en sko for rolige langturer. For hurtigere turer for etablerte løpere er dette et bra alternativ. Ikke en enkel sko å løpe i, sier Erik. - God løpsfølelse, men litt tøff sko. Veldig lav hæl, du må løpe på forfoten. Veldig god kontakt med underlaget. Ingen sko for grus, sier Veslemøy. - Blitt en god venn- den gode løpsfølelsen den gir innbyr til å få opp farten, sier Marit.

Komfort og passform: 5

Skoens konstruksjon og hvordan den sitter på foten. Tåboksen og pløsens utforming, materialet rundt hælen.

Litt lav rundt ankel. Sitter tett på foten. God komfort i høy fart. Bred framdel. Den faste dempingen gir god kontakt med underlaget. - Brutal sko. Denne skoen kan du ikke løpe sakte med, sier Veslemøy. "Rund" hælkappe, men som også holder foten på plass.

Demping: 4

I hvilken grad og hvordan skoene tar av for belastning mot underlaget.

Fast, men moderat dempet, god kontakt med underlaget. Tynn såle begrenser dempingen. - Fra midtfoten og frem har den tilsynelatende lite demping, men på løpeturen kjennes teknologien Mizuno bruker, den gir mer demping enn den ser ut til å gjøre, sier Marit.

Spesifikasjoner

Produsent Mizuno
Pris 1 500,00
Vekt (g) 243 g (45) / 194 g (39)
Materiale Overdel: Airmesh, Dynamotion Fit, Mellomsåle: U4ic, Smoothride - Demping: Parallell Wave plate, U4ic - Yttersåle: X10, Blown Rubber
Tykkelse på sålen: hæl- tå (i mm) 17-8
Drop (i mm) 9
Forhandlere G-Sport, G-Max, Intersport, Sport 1, Mx-Sport, Oslo Sportslager AS
Se alle spesifikasjoner

Konklusjon

Lett og rask sko

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!