Makrellen har kommet. Det er sommer!

Makrell i Ytre Oslofjord

De som var tidlig oppe og et stykke ute i fjorden i helgen ble belønnet med pene fangster makrell. Makrellen har kommet. Det er sommer!

STOR MAKRELL: Denne makrellen tok langt inne i Tønsbergfjorden allerede for et par uker siden - men den har nok overvintret.

STOR MAKRELL: Denne makrellen tok langt inne i Tønsbergfjorden allerede for et par uker siden - men den har nok overvintret. Foto: Krister Ottesen

Publisert Oppdatert
FANGST: Makrellen kommer vanligvis tidlig i juni - i år kom den til Ytre Oslofjord i pinsehelga.

FANGST: Makrellen kommer vanligvis tidlig i juni - i år kom den til Ytre Oslofjord i pinsehelga. Foto: Thor Olav Moen

Mange stolte på værmeldingene og la turen ut i skjærgården i pinsehelga. Vestfold er et populært utfartsområde for mange - og lokalbefolkningen var til stede på fjorden med båt, og inntok øyene.

- Den er her nå!

De fleste nøyde seg nok med å nyte solen, kanksje avbrutt med et bad og ganske sikkert god mat. Vi Menn var på sjøen i pinsehelgen og bet seg ganske raskt merke i ryktene som svirret i Sandøsund på Hvasser: Makrellen har kommet. Den er uttafor nå.

For mange er det stas å være blant de første som overlister makrellen - og det var tydelig å se at en del småbåtførere satte kursen målbevist ut mot åpent vann og de klassiske gode makrellplassene.

På sjøen uten egen båt

Langt ute - men også lenger inn

Søndag så vi med selvsyn glade makrellfiskere komme med flere titalls makrell i kassene etter fiske med dorg i morgentimene.

Det vi fanget opp var at makrellen fortsatt var relativt langt ute i fjorden - og gikk ganske dypt. Noe som er typisk såpass tidlig på året.

På sjøen for DEG

KVELDSFISKE: Det var en del båter ute med fiskestang i kveldstimene i helga - kanskje ble det makrell? Bildet er fra Sandefjrodsfjorden natt til mandag.

KVELDSFISKE: Det var en del båter ute med fiskestang i kveldstimene i helga - kanskje ble det makrell? Bildet er fra Sandefjrodsfjorden natt til mandag. Foto: Thor Olav Moen

Dette bekreftes av oppslag i lokalpressen:

MAKRELL: Det er alltid stas med den første makrellen.

MAKRELL: Det er alltid stas med den første makrellen. Foto: Thor Olav Moen

Tønsbergs Blad: Makrellen kom utenfor Tjøme i pinsen

Mandag møtte vi glade solhungrige fastboende som kunne fortelle at de hadde fått makrell ganske langt inn i Tønsberg-fjorden på vei ut for å bade og grille i godværet.

Konklusjonen er med andre ord entydig: Nå er makrellen kommet!

Så: finn frem dorgesnører eller fsikestang og sildelignende sluker og sett kursen mot farvannet utenfor Bolærne, Fulehuk og mot Færder i Ytre Oslofjord - eller prøv lykken lenger in i fjorden!

PIR: Småmakrell, ofte omtalt som pir, er mest vanlig tidlig på sesongen.

PIR: Småmakrell, ofte omtalt som pir, er mest vanlig tidlig på sesongen. Foto: Thor Olav Moen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning