Mot en god laksesesong:

Laksefisket godt i gang

Laksefisket er i gang. Det er ofte storlaksen som kommer først - og både i Trønderelvene, Drammenselva og Lågen er det tatt skikkelig storfisk allerede.

STORLAKS: 15,3 kilo veide laksen som åpningsdagens mann ble Sverre Martin Sørensen fra Larvik landet på formiddagen 15.mai.

STORLAKS: 15,3 kilo veide laksen som åpningsdagens mann ble Sverre Martin Sørensen fra Larvik landet på formiddagen 15.mai. Foto: Thor Olav Moen

Publisert Oppdatert
GLEDE:Sverre Martin Sørensen fikk sitt livs fiskeopplevelse i Lågen 15.mai.

GLEDE:Sverre Martin Sørensen fikk sitt livs fiskeopplevelse i Lågen 15.mai. Foto: Thor Olav Moen

Rapportene sålangt i laksesesongen tyder på at det kan gå mot en god laksesong.

I nedre deler av Numedalslågen startet fisket 15.mai. Og det tok ikke mange timene før en skikkelig storfisk var landet. 15,3 kilo stoppet vekta på.

I Drammenselva åpnet fisket 29.mai - og allerede de første dagene av fisket ble det tatt flere store lakser over ti kilo. Ikke minst laksen til Geir Brenne på imponerende 16,8 kilo tatt på "Grevlingen" tegner godt for sesongen.

Kjempestart i Trøndelag

Også i Trøndelag startet laksefisket i mange av elvene 1.juni. Men I Nmasen braket det løs 15. mai - og på sleveste nasjonaldagen ble det landet en rugg på 11,2 kilo. Det er i følge laksebørsen for Namsen tatt over 500 laks sålangt i sesongen.

Laksebørsen for Gaula viser at det allerede er tatt et stort antall laks - mange over ti kilo. På selveste åpningsdagen ble det tatt fisker på 22,5, 14,2 og 13,7 kilo!

I Orkla ble det tatt minst to fik på over ti kilo første dagen. Den største på 11,2 kilo.

Sørlandselvene åpnet 1. juni, og allerede første dagen ble det tatt flere laks.

Lågen først

15. mai braket laksefisket løs i nedre deler av Lågen. De største laksene kommer først - og laksefiskerne kjenner sin besøkelsestid. Vi Menn ble med - og det ble full klaff!

Karene har allerede holdt på noen timer i Holmfoss når vi ankommer. Den første fisken er landet - og det var slett ikke en småfisk. Vekta på fisken til veteranen Hedløy Nilsen fra Sandefjord stoppet på 7,9 kilo. En flott fisk, men dagen skulle bringe mer:

Fast, stor fisk

PÅ VEKTA: Laksen ble behørig veid.

PÅ VEKTA: Laksen ble behørig veid. Foto: Thor Olav Moen

Åpningsdagens mann ble Sverre Martin Sørensen fra Larvik. I halv elleve-tiden på formiddagen skrek han til da stanga sto i dyp bue fra båten og ned i "stria". Det ble liv i båtrekka og etter en intens fight kunne han bokstavelig talt omfavne ruggen, en laks på imponerende 15, 3 kilo!

- Mitt livs opplevelse, strålte Sørensen om kapp med forsommersola.

Bra fangster

Det ble tatt ytterlige en laks i Holmfoss på åpningsdagen. I Åbyfoss lenger ned i elva ble det mistet fisk.

For gutta vi møtte er det først og fremst Mai-fisket som gjelder. Folk kommer tilbake år etter år - dette er en viktig begivenhet for mange ivrige sportsfiskere fra fjern og nær. Menge av disse karene er å finne i Lågen etter mai også.

Det er rapportert om brukbare fangster siden fisket startet - blant annet ble det tatt en enda større rugg, den 20. mai - denne gangen var det ei dame; Bodil Olsen, som landet storlaks - vekta stoppet på hele 15,6 kilo!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning