Test av kikkert Swarovski SLC 8x56 B

Kikkert i toppklasse

Kikkerten presterer glimrende i dårlig lys. Anbefales.

Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert

Kort sagt:

+ Presterer glimrende i dårlig lys

+ Meget gode optiske egenskaper

+ Generelt solid og godt bygget

- Høy egenvekt

Foto: FOTO: John Arne Tungen

Swarovski SLC 8 x 56 B

  • Schou Våpen AS, tlf. 63 94 55 50
  • Type prismesystem: Takkant
  • Vekt: 1240 g
  • Vanntetthet: Ja, fire meter, nitrogenfylt
  • Nærgrense: 9 m
  • Synsfelt: 115 m/1000 m
  • Justerbare øyekopper: Ja
  • Garanti: 30 år

Er du på jakt etter en robust kikkert med gode optiske egenskaper? Da kan denne kikkerten være et godt valg.

Med en diameter på 56 mm på de fremre linsene sier det seg selv at denne kikkerten først og fremst kommer til sin rett når det er vanskelige lysforhold. SLC-serien er ikke toppserien til Swarovski, men også her er de optiske kvalitetene helt i toppklassen.

Godt grep

Hele huset er gummiert, mens selve huset, eller tubene, er av metall. Godt grep med tommelfingergrep på undersiden og ergonomisk utformet bru hvor det er naturlig å hvile fingrene på oversiden. Kikkerten har utskyvbare okularkapper som gjør at den kan brukes med briller på.

God skarphet

Okularkappene kan også enkelt skrus av for rengjøring eller om en skal bruke andre kapper eller f.eks. booster som gir ekstra forstørrelse. Linsene har SwaroClean coating/belegg som gjør dem enklere å holde rene. I tillegg bruker Swarovski SwaroBright coating/belegg på prismene, som gir 99,5 prosent lysrefleksjon - noe som gir meget god skarphet og bildekvalitet.

Diopteren justeres (om du har ulikt syn på øynene) ved å trykke inn og skru på et hjul som er sentrert på fokushjulet - fungerer kjapt, presis og enkelt.

Les mer:

Test av andre kikkerter i denne prisklassen

Se test av kikkerter i alle prisklasser

Spesifikasjoner

Produsent Swarovski
Pris 15390

Konklusjon

Testet på skumringsjakt

Vi har testet kikkerten gjennom hele høsten, og den har for det meste vært brukt på skumringsjakt etter hjort. Under slike forhold viser den virkelig hva den er god for; dette er ganske enkelt en topp skumringskikkert med meget god kontrast, oppløsning og fargegjengivelse.

Med sine 1240 gram er den ingen lettvekter, men utformingen og gummieringen gjør at den ligger godt i hendene, og nakkereima er så godt at kikkerten ikke er ubehagelig å bære rundt halsen.

Virker solid

Vi har riktignok ikke kastet kikkerten i veggen for å se hvor mye den tåler, men den virker veldig solid. Både hovedkomponenter og småting som klips på nakkereima og den medfølgende vesken er av gjennomført meget god kvalitet.

Anbefales

Med et synsfelt på 115 meter på 1000 meter og en nærgrense på 9 meter er det andre kikkerter som presterer bedre på akkurat dette området. Men i de aller fleste jaktsituasjoner holder dette i massevis, og for en 8x56-kikkert er dette likevel akseptabelt.

Dette er mye optikk for pengene. Anbefales!Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning