Kort sagt:

+ Svært god løpsfølelse på grusvei

+ Lette sko

+ Stilig design

+ Bra grep


- Litt for myk til tøft terreng

- Svakest i plumpetesten

Karhu er mest kjent som skifabrikant i Norge, men finnene har en lang tradisjon med skoproduksjon. Flow Trail er en lett og relativt myk terrengsko som innbyr til rask løping på grus og sti, men ikke til tøft terreng. Snittkarakter: 4,4.

Les hele saken

Løpsfølelse: 5

Hvordan skoene er å løpe med i tiltenkt bruk.

På grusvei er dette en meget bra sko som innbyr til morsom og uanstrengt løping. På stien kan den bli noe myk og har litt lite av den støtten som trengs. Hvis du løper i hovedsak på grusvei, men er innom stiene i blant, fungerer Flow Trail helt utmerket.

Grep i terrenget: 5

Om skoene gir bra feste, i terreng, på grusvei, på tørt og vått føre.

Noe myk såle som neppe takler de aller tøffeste utfordringene så godt. Men overraskende godt sti-grep på vanlig vått føre og absolutt dugelig på tørt føre.

Passform og komfort: 4

Om skoene sitter godt og hvordan de kjennes på foten.

Den er myk og god på foten, men kjennes også litt løs, slik at du må stramme lissene mye. Skoene er lette og komfortable.

Materialkvalitet: 4

Skoenes utforming med tanke på bruken.

Flow Trail er utstyrt med en svart beskyttelsesrand mot skitt og væske langs siden av skoen. Sålen er noe myk og det er ikke den samme støtten for hælen som eksempelvis Saucony Peregrine har. Tærne er ikke så godt beskyttet. Godt polstret pløse og bra snøring. Stort pluss for luftig og pustende overdel.

Plumpetest: 3

Teknisk test av hvor godt våte sko gir fra seg væske, for eksempel etter plumping.

Karhu Flow Trail kvittet seg med bare 19 prosent av vannet vi tilførte skoa, etter ti minutter i trommelen. Dårligst i testen.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 1 300,00
Vekt (g) 248 g
Drop 8 mm
Tykkelse på sålen (hæl/tå) 16mm / 8mm uten yttersåle
Materiale i såle Formpresset EVA
Materiale i overdel Air mesh and ballistic Syntethic
Forhandlere:
Se alle spesifikasjoner

Konklusjon

Finfin sko på grusen

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!