Kajakktest

Boreal Design Inukshuk

Stabil kajakk du kan "vokse med" som nybegynner. Mye padleglede for avanserte brukere.

Foto: Foto: Utemagasinet

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Padleglede

+ Passer mange

- Treg med mye last

Viktig om testen

Bruksområde er produsentenes anbefalinger. Beskrivelse er produsentens redegjørelse for padleegenskaper og tanker bak designen. Konklusjonene er testernes vurdering av kajakkene.

Testen er utført av svenske Utemagasinet

Bruksområde ifølge produsenten: Designet for middels lange og lange personer. Nybegynnere til avanserte padlere, med eller uten oppakning. Innsjø og hav.

Produsentens beskrivelse: Basert på engelsk kajakkmodell, konstruert for å være lettsvingt og "svare" kjapt ved aktiv padling. En kompromiss mellom en stabil turkajakk og en sportslig modell for lek i bølger og strøm. Åpningen til sittebrønnen er mellomstor. Setet har justerbar støtte for ryggen. Pedalene til rorsystemet kan justeres mens du sitter. To vanntette stuerom med luker av enkel konstruksjon. Bærehåndtak foran og bak. Sikkerhetsliner rundt kajakken og elastiske liner for utstyr og kart foran og bak sittebrønnen.

Spesifikasjoner

Produsent Prod Boreal Design
Pris 16000

Konklusjon

Testernes vurdering: Inukshuk er morsom å padle og svinger når den skal ved "kanting", padletak og rorstyring. Den passer den som både skal padle langt og vil leke i bølger og strøm. Kvikk og livlig uten oppakning, men blir tregere jo mer den lastes.

Uerfarne padlere opplever Inukshuk som stabil. Det skal mye til for å få den til å kantre. Formen på dekket gjør at du ikke slår knokene under padlingen.

Både små, middels og lange testpersoner liker kajakken, men den passer best til middels store og lange personer. Plassen rundt lårene ble litt for liten for de aller største, men lårstøtten kan tilpasses.

Det er lett å komme inn og ut av sittebrønnen. Sete og ryggstøtte er komfortable og lette å justere. Pedalene oppleves som alt for små og høyt plasserte av testpersonene som foretrekker stødig fotstøtte.

Detaljene kjennes solide og av høy kvalitet. Pakklukene er enkle å åpne og lukke. Den bakre luken er stor, slik at skikkelige pakksekker går nedi. Iblant har lukene en tendens til å skli litt på skrå når de stenges, noe som krever litt oppmerksomhet.

En stabil kajakk å vokse med som nybegynner, og tilstrekkelig utfordrende og med mye padleglede for mer avanserte brukere.

  • Vekt: 29 kilo
  • Lengde: 518 centimeter
  • Bredde: 60 centimeter
  • Sittebrønn: 79x42 centimeter
  • Totalt volum: 400 liter
  • Stuerom foran: 73 liter
  • Stuerom bak: 123 liter
  • Makslast: 127 kilo

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning