Kajakktest

Point 65 Seacruiser

Morsom kajakk, som dessverre sliter litt i vinden.

Foto: Foto: Utemagasinet

Publisert Oppdatert

Viktig om testen

Bruksområde er produsentenes anbefalinger. Beskrivelse er produsentens redegjørelse for padleegenskaper og tanker bak designen. Konklusjonene er testernes vurdering av kajakkene.

Testen er utført av svenske Utemagasinet

Bruksområde ifølge produsenten: Designet for padlere i alle størrelser, utenom de minste. Nybegynnere til avanserte padlere, med eller uten oppakning. Alle typer vann.

Produsentens beskrivelse: Kajakken har lang akterdekk, svakt rundet bunn og markerte slag på sidene, for å være stabil, lettpadlet og morsom. Fordekket gir plass til padletak nær kajakken. Sittebrønnen er stor for å passe så mange som mulig. Setet er justerbart for støtte og komfort. Kursstabiliteten trimmes med finne. (Ror kan brukes i tillegg, og det har vi gjort på testkajakken.) Rorpedalene justeres etter beinlengden. To stuerom med ovale åpninger og to små rom, sikkerhetsliner, elastiske pakkeliner og bærehåndtak.

Spesifikasjoner

Produsent Point 65
Pris 15000

Konklusjon

Testernes vurdering: Seacruiser fungerer best i rolig vær i sjø hvis du bare bruker finnen, altså ikke ror. Da er den lettdreven, morsom å padle og relativt enkel å manøvrere. I litt blest blir den tatt av vinden og mister kursstabilitet, og selv med ror er det vanskelig å holde kursen. Pakket med bagasje for flere dager, dykker den fremste delen noe. Da blir den spesielt tung å padle i grov sjø.

Middels til store padlere trives best i denne kajakken. Den store sittebrønnen gjør det lett å komme seg inn og ut. Ryggstøtten og knestøtter er bra, og styrepedalene er enkle å justere.

Rorsystemet kommer ikke til sin rett, fordi pedalene er vanskelige å bruke. Dårlig plass gjør det håpløst å bruke sko eller sandaler, men selv barbeint er det kronglete å bruke pedalene. Pakklukene er enkle å ta av og på, men pakkrommet blir delvist spist opp av lommeluker og den smale skrogformen.

Jevnt over høy finish på materialer, men detaljene får både ris og ros. Finnespaken er lekkert plassert. Kajakken er lett å bære (håndtaket gikk i stykker under testen, men på årets modell er disse byttet ut). Rorlinen var på vei til å bli ødelagt, men på de nye modellene er denne byttet ut med en line med kevlarkjerne.

  • Vekt: 26 kilo
  • Lengde: 525 centimeter
  • Bredde: 58 centimeter
  • Sittebrønn: 83x46 centimeter
  • Totalt volum: 380 liter
  • Pakkeluker: 44x26, 44x26 og 15x15 centimeter
  • Makslast: 165 kilo

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning