Test av Härkila Kebne

Jakt- og friluftsdress i toppsjiktet

Härkila Kebne er en av de beste jaktdressene i dette sjiktet på markedet.

DETTE ER BRA: Denne dressen for jegere og friluftsfolk får skryt etter vår test. Det eneste vi mangler, er en egen jakke for linksskyttere.

DETTE ER BRA: Denne dressen for jegere og friluftsfolk får skryt etter vår test. Det eneste vi mangler, er en egen jakke for linksskyttere.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Er vanntett og ingen problem med kondens

+ Lager lite støy

+ God passform som gjør den behagelig å ha på

- Ingen egen jakke for linksskyttere

Härkila Kebne jakke og bukse

Dette bør du ha under dressen

Kebne er produsert i 3-lags Soft Shell Gore-Tex. Den er utstyrt med lufteåpninger under armene og har avtagbar hette med gode justeringsmuligheter og forholdsvis bred skygge. Lommene er vanntette og jakken har sveisede sømmer og vannavvisende glidelås. Buksene har høyt liv og formskårne knær og borrelåsstropp under kneet. Kebne er konstruert med tanke på jaktformer hvor du forflytter deg mye og har behov for et godt snitt, stor bevegelsesfrihet, noe isolasjon og god ventilasjon.

Buksene

Buksene har en meget behagelig passform. Dette gjør at den sitter godt på kroppen uten at den blir ubehagelig, selv på de varmeste dagene. De vanntette lommer finner du på de vanlige stedene, seks i antall, alle med tapede glidelås. I den ene lårlommen er det en praktisk patronholder for storviltpatroner. Det er ingen ventilasjon i buksen, men dette medførte ingen kondensproblemer. Alle sømmer er tapede. Nede ved anklene er det stramming for å kunne tette buksen rundt sko. Klipsene som låser strammebåndet ligger skjult inne i buksa, slik at de ikke er årsak til forstyrrelse og støy under bruk.

Jakken

Jakken har en fasong som gjør at det uten problem er plass til et mellomplagg under - greit på posteringsjakt eller matpauser når man er på tur. Det er tydelig at detaljer og praktiske løsninger er tilpasset jakt. Den har de fleste lommene på den ene siden, dette for at lommene ikke skal ødelegge for våpenets bevegelser under jakt og skyting. Dog finnes denne tydeligvis ikke for linksskyttere - radiolommene er kun på venstre side. Det er en sambandslomme både på venstre bryst og på venstre arm. Begge har tapede glidelås. Innvendig er det en meshlomme med glidelås. Jakken har også en mer tilgjengelig lomme for mobiltelefon. Alle glidelåser er som nevnt tapede/vannavvisende. Hetten er avtagbar, og den har en gjennomgående strikk som gjør den enkel å justere og stramme. Jakken har lang rygg og høy hals, dette er behagelig og øker isolasjonsevnen. Det er store ventiler under armene, disse lukkes med glidelås som glir greit. Den har borrelås rundt håndledd og strikkjustering rundt livet.

Se stortest av skalljakker

Spesifikasjoner

Produsent Härkila
Pris

Konklusjon

Härkila Kebne er en meget bra jaktdress med et topp snitt og som holder fukt ute og "puster" bra. Selv på lange dager med mye vandring/jaging i våt krattskog trenger ikke vann gjennom buksene. Den er litt stiv og vil derfor bråke noe, men ikke mye.

Alt i alt, etter vår mening, en av de beste jaktdressene i dette sjiktet på markedet. Vi har brukt dressen i litt for kort tid til å kunne si noe spesifikt om slitasje så vi vil ikke gi en sekser, men dette er farlig nær.

Se alle våre utstyrstester her

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning