Kort sagt:

+ Unik løpsfølelse på skogsstiene

+ Svært bra grep, også på vått føre

+ Lette og myke sko

+ Komfortable


- Ingen spesielle

Inov-8 X-talon er allerede en slager blant mange drevne terrengløpere. Denne testen bekrefter hvorfor. Det er ganske enkelt morsommere å løpe i terrenget med disse skoene enn med alle de andre i testen, selv om det er mange gode konkurrenter.

Skoene er lette og myke, passformen fantastisk, grepet er overlegent bra og løpsfølelsen unik. Men er du fersk som stiløper og løper mest på grus, kan det hende en mer allround-aktig sko, for eksempel Saucony Peregrine, er et bedre valg. Snittkarakter: 5,7.

Les hele saken

Løpsfølelse: 6

Hvordan skoene er å løpe med i tiltenkt bruk.

Minimalistisk og fantastisk! De krever litt tilvenning, men den myke sålen med relativt store gummipigger gir utrolig god flyt i terrenget. Skoene er svært gode både på sti og på grusvei. Kontakten med underlaget er unik og skoene inspirerer til raskere løping - etter hvert vil du merke at det bare er å kjøre på, selv på røft underlag som kantete steiner og røtter. Lav dropp og smal profil gir føttene suveren stabilitet. Men velg noe annet hvis det er mye asfalt på turen.

Grep i terrenget: 6

Om skoene gir bra feste, i terreng, på grusvei, på tørt og vått føre.

Fantastisk grep, som sugekopper på sti selv i klissklass, men merk: selv ikke disse sitter på speilglatte svaberg. Ellers er det bare å gi full gass!

Passform og komfort: 6

Om skoene sitter godt og hvordan de kjennes på foten.

Skoen sitter tett, stramt og godt på, slik at du helt unngår vingling. Det er en stor fordel når underlaget er så varierende som skogsstier gjerne er. Samtidig kjennes den myk, og skoen ser nok smalere ut enn den er. Det er greit rom til foten.

Materialkvalitet: 6

Skoenes utforming med tanke på bruken.

Myk, men likevel solid såle. Myk hælkappe. Grei nok beskyttelse av tærne. Tynnere, behagelig og høy pløse med god snøring. Behagelig og solid overdel. Hele skoen er myk, men Inov_8 har en stivere, vanntett ytterdel som strekker seg omtrent 2 cm opp fra sålen rundt hele skoa. Dermed unngår du å bli søkkvåt om bakken er våt eller ved lettere plumping. Overdelen av skoen virker solid og egnet til å ta i mot en del juling fra små stein, røtter og andre ting du støter på i terrenget.

Plumpetest: 3

Teknisk test av hvor godt våte sko gir fra seg væske, for eksempel etter plumping.

Inov-8 kvittet seg med 25 prosent av vannet vi tilførte, etter ti minutter i trommelen.

Spesifikasjoner

Produsent Inov-8
Pris 1 425,00
Vekt (g) 282 gram (str. 45)
Drop 6 mm
Tykkelse på sålen (hæl/tå) 13 mm / 7 mm
Materiale i såle Sticky rubber
Materiale i overdel Synthetic, DWR coated, tpu
Forhandlere: XXL, Løplabbet, Oslo Sportslager, Platou Sport, andre spesialbutikker for løp
Se alle spesifikasjoner

Konklusjon

Helt unik kontakt med underlaget

Vår karakter

{Best i test}

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!