Test av Lanullva ullundertøy

Holder vinteren ute

Det er ikke noe gøy å fryse. Men dette undertøyet skal det en del til.

Dette er undertøyet vi har testes. Det finnes i flere farver.

Dette er undertøyet vi har testes. Det finnes i flere farver. Foto: FOTO: Produsenten

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Varmer meget godt og er behagelig på.

+ Relativt lett i forhold til isolasjonsevne.

+ Virker slitesterk (unngå hundeklør....)

+ Elastiske og god passform.

- Mer utsatt for å få dradd ut tråder enn på et mer tettstrikket undertøy.

Det er ikke så ofte vi kommer over helnorske produkter av denne typen, og når de er av så god kvalitet som Lanullva er det ekstra hyggelig. Vårt første møte med Lanullva ullundertøy hadde vi for 10 - 12 år siden. Selv om vi var godt fornøyd med plaggene vi brukte da, er de som lages i dag av en helt annen kvalitet. Ullundertøyet som er i salg nå har høyere slitestyrke, det er brukt mykt merinoull og undertøyet kan vaskes i maskin - noe som nok de fleste setter pris på. For de som følger godt med i markedet har nok også fått med seg at Lanullva i noen år ble solgt som et Ullvangprodukt, vel - nå er Lanullva tilbake på markedet med ny profil og nye produkter - og bra er det!

Det som skiller Lanullvaproduktene fra andre ullundertøy er først og fremst måten de er strikket på. Plaggene har veldig god elastisitet, de "puster" godt og isolerer meget bra samtidig som de oppleves som lette på kroppen. Våre testplagg har også vist god kvalitet i forhold til sømmer og minimalt med krymping i vask.

Best til rolige aktiviteter

Fakta om Lanullva

  • Modell brukt i test: Ullboxer, lange underbukser, ullskjorte med tommelfingerhull og høy hals m/glidelås, ullskjorte polo.
  • Produsent: Vinje Ullprodukter.
  • Ulltype: 100% meriunoull
  • Pris: Boxer 398.-, skjorte polo 749.-, skjorte lang hals og tommelløsning 849.-, lange underbukser 549.-
  • Annet: Finnes i rød og sort, finnes også i barnestørrelser.

Tykkelsen på undertøyet gjør at de passer best til rolige aktiviteter. Vi har brukt ullskjortene spesielt mye nå i jakta som et forsterkningsplagg sammen med annet tynnere undertøy. Plaggene er så elastiske at det ikke er noe problem å trekke dette undertøyet utenpå annet undertøy. Samtidig fungerer det utmerket godt å bruke undertøyet rett på kroppen - selv om dette er tykt ullundertøy så klør det ikke. Vi har også hatt ullboxer og lange underbukser inne til test. Både buksene og boxeren sitter godt. Boxeren går bra ned over lårene og er et godt alternativ sammen med lange sokker om en ikke ønsker å bruke lange underbukser. Det er jo selvsagt mulig å bruke både boxer og langbuksene sammen. Vi opplevde denne løsningen å bli noe klumpete, men i veldig lave temperaturer vil nok dette likevel oppleves som en god kombinasjon.

Om vi skal trekke frem noe som var negativt på våre modeller så var skjortene litt for korte i ryggen - dette skal være endret på de som er i salg nå med at de er blitt 6 cm lengre. Et annet moment vi merket oss er at den relativt løse strikketeknikken gjør at det er fort gjort å få dradd ut tråder av f. eks hundeklør. Ikke et stort problem, men greit å være obs.

Alt i alt et meget godt undertøy til rolige aktiviteter som posteringsjakt og isfiske eller f. eks til de kaldeste dagene i alpinbakken.

Spesifikasjoner

Produsent VInje Ullprodukter
Pris

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning