Kort sagt:

+ Svært god demping


- Lite kontakt med underlaget

Stiv og gedigen såle, kombinert med lav dropp, gjør det vanskelig å oppnå den framoverlente løpestilen vi gjerne vil at lettvektsskoene skal bidra til. Det er så mye demping at kontakten med underlaget forsvinner. Men det er en lett sko, som også kan passe tunge løpere godt. 

Les hele saken

Løpsfølelse: 3

Smidighet i skoen, respons fra/kontakt med underlaget, hvordan skoene er å løpe med.

- Litt smakssak. Det blir et unaturlig løpssteg med Hoka. Du må rulle fra hæl til forfot hvert eneste steg - det er veldig vanskelig å løpe fort med denne skoen, sier Erik. - Synes løpsfølelsen forsvinner i sålen. Kjennes ubehagelig/utrygt når det er litt ujevnt underlag. Jeg får ingen kontakt med underlaget. Foten ruller lett, men jeg savner å kjenne at jeg sparker fra med foten, sier Veslemøy. - De første 100 meterne er morsomme og behagelige. Men det blir for behagelig etter hvert. Det er så mye såle at jeg ikke får kontakt med underlaget. Bena min blir daue og slappe, sier Marit. - For "mye sko" til dette formålet; den stive sålen svekker kontakten med underlaget. Skoen vil noe annet enn foten, sier Morten.

Komfort og passform: 3

Skoens konstruksjon og hvordan den sitter på foten. Tåboksen og pløsens utforming, materialet rundt hælen.

Megasålen "tar over" fotarbeidet, slik at det blir skoen, og ikke foten, som styrer løpsrytmen . Heller ikke en optimal sko til saktere turer, av samme grunn. Hard, stiv og trang overdel. Stiv hæl. Vanskelig å snøre den riktig. Skoens såle er myk og behagelig, men det er for mye såle til at det blir en god løpesko til å løpe raskere med.

Demping: 5

I hvilken grad og hvordan skoene tar av for belastning mot underlaget.

Svært dempede sko, men ikke sånn "wow" sammenlignet med de andre modellene i testen som er godt dempet. Og kombinasjonen med lav dropp gjør dette litt bortkastet, fordi dempingen sluker energi. Skoen bremser opp løpssteget. Utmerkede sko å gå med.

Spesifikasjoner

Produsent Hoka
Pris 1 800,00
Vekt (g) 277 (45 1/3) / 218 (39 1/3)
Materiale
Tykkelse på sålen: hæl- tå (i mm) 29-24
Drop (i mm) 5
Forhandlere Løplabbet, Oslo Sportslager, Sport 1
Se alle spesifikasjoner

Konklusjon

Megasålen demper, men byr på andre utfordringer

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!