Jerven Mountain Igloo 3 ES

Her er Jervens supertelt

Dette teltet setter du sammen som det passer deg.

BYGGESETT-TELT: "Standardpakka" til Mountain Igloo er hovedtelt, ett soverom og ett lagerrom. Derfra kan du bygge på hva du vil.

BYGGESETT-TELT: "Standardpakka" til Mountain Igloo er hovedtelt, ett soverom og ett lagerrom. Derfra kan du bygge på hva du vil. Foto: FOTO: Andreas Carlsen

Publisert Oppdatert

Jerven har oppgradert og forsterket telt-konseptet Mountain Igloo 3 ES. Teltet har vært på markedet i noen år. Nå mener Jerven de har et konsept som er bedre rettet inn mot turgjenger og jaktlag, fordi de har justert teltet etter tilbakemeldinger fra brukerne og forsvaret.

Igloo-konseptet går ut på at alle teltdelene kan settes sammen som det passer. Hoveddelen kalles igloen. Det er et igloformet kuppeltelt som har over to meter takhøyde. Gulvet er på seks kvadratmeter, med plass til matlaging og sitteplasser.

Fra igloen er det fire åpninger - en teltåpning og tre åpninger til "teltarmer".

Les også:

Slik velger du telt

Stor test av familietelt

Soverom og lager

SOVEROM: Slik ser inngangen fra igloo-delen til soveromsdelen ut.

SOVEROM: Slik ser inngangen fra igloo-delen til soveromsdelen ut. Foto: FOTO: Andreas Carlsen

Teltarmene spenner du på igloen, og du kan forlenge dem. Hvis du vil kan du feste nye teltdeler i andre enden av armene, slik at teltsystemet i prinsippet kan være så stort som helst.

Teltarmene kan du også bruke for seg selv, som fjelltelt.

Les også:

Test av store ryggsekker

Test av soveposer

- Perfekt for jaktlag

- Det er bare brukerne som kan begrense det, sier markedsansvarlig Jarle Skogheim i Jerven til Klikk. Vi ble nyssgjerrige på teltet under messen Villmarksliv på Hamar.

- Spørsmålet er hva du gidder å ta med deg - hva trenger du på turen. Dette er en perfekt løsning for jaktlag og turgjenger. Teltet kan deles opp slik at vekten fordeles. Skal jaktlaget deles opp, kan de ta med seg hver sin teltdel og fortsette turen, sier Skogheim.

Pris og vekt

Prisen for teltet, med de modulene på bildet øverst, er 10990 kroner. Da er totalvekten på 13 kilo. Hovedteltet veier ni kilo, og en soveromsdel med innertelt veier drøyt tre kilo. En lagerdel uten innertelt veier ca 1,5 kilo. Du kan sette sammen en soveromsdel og en lagerdel, slik at du får et fjelltelt med ekstra lagerplass.

Forsterket

BAKSIDEN: Igloo 3 fra baksiden. Soverommet lengst bak og lagerrommet nærmest.

BAKSIDEN: Igloo 3 fra baksiden. Soverommet lengst bak og lagerrommet nærmest. Foto: FOTO: Andreas Carlsen

Skogheim forteller at oppgraderingene av teltet er kommet etter tilbakemeldinger fra forsvaret og vanlige brukere.

Spørsmålet er hva du gidder å ta med deg - hva trenger du på turen

Teltstengene har blitt sterkere, og det er mulig å få et to centimeter tykt gulv til igloo-delen. Enkle fester i taket kan brukes til klestørk eller lykter, og taket kan åpnes og har "hatt" til å dekke over toppen. Bardunene festes i tre høyder, for å tåle ekte møkkavær.

Les også:

Slik skattlegges hytta

Gjør et hyttekupp

- Når du skal sette det opp, starter du med å plugge det i bakken. Å reise igloen tar kanskje tre minutter. Det viktige er å gjøre en god jobb med bardunene, slik at teltet står uansett hvordan natten blir, forteller Skogheim.

Det er fem centimeter mellom ytter- og innerduker, og ifølge Skogheim har ytterteltet reflekterende egenskaper som gjør at det ikke blir varmt inne i teltet selv om sola står på.

Har du testet dette teltet? Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet under!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning