På tur med kjæresten?

Fem romantiske turer i friluft

La romantikken blomstre langt til fjells.

UTE-DATE I FEBRUAR: Her er fem gode tips til kjæresteturer i vinter.

UTE-DATE I FEBRUAR: Her er fem gode tips til kjæresteturer i vinter. Foto: FOTO: Crestock.com

Publisert Oppdatert

Kino- og restaurantbesøk er for pyser. Sats heller på romantikk ute i friluft. Hva er vel mer romantisk enn å snø ned sammen med sin kjære? Eller isbading med påfølgende badstu på hytta?

Er du lysten på romantikk ute i det fri, kan du forhåpentlig benytte et av våre forslag til turer for deg og din kjære.

1. Snøhuletur

La forholdet blomstre med en natt i snøhule, særlig hvis din kjære ikke er av den frosne sorten.

I en snøhule er det behagelig temperatur, rundt 0 grader, til tross for kuldegrader utenfor. Med stearinlys slipper man å sitte i bekmørket. Pass dessuten på å ha med gode soveposer - som kanskje kan spleises sammen?

Turistforeningen anbefaler skavler på 2-5 meter for den perfekte snøhulen. Husk liggeunderlag, og ikke minst spade.

Les også: Test av soveposer

Les også: Snøhule på én-to-tre

2. Skøytetur

Se for deg blank is, nye skøyter på bena og du og din kjære hånd i hånd. Har du god tid i dagene før daten, kan du vurdere strikking av kjærestevotten, så blir det en ekstra søt skøytetur med garantert varme hender. Ikke glem termos med noe varmt å drikke.

Er du ingen kløpper på skøyter, er det mange lokale skøyteklubber som arrangerer kurs. Hos Norges Skøyteforbund finner du oversikt over de lokale klubbene.

Les også: Moro på glattisen

Les også: Jeanette Roedes vinterferietips

3. Stjernekikking

Å tilbringe kvelden under stjernene sammen med sin kjære, er antagelig den ultimate klisjé. Men likevel romantisk. Og dessuten en perfekt aktivitet for forelskede friluftsmennesker, ettersom stjernekikkingen blir bedre jo lenger borte fra gatelys du er.

Rådene fra Astronom Henning Holen ved Norsk Astronomisk Selskap er blant annet å lære noen stjernebilder på forhånd, og ta med nok klær. Litt nistemat kan også være lurt.

Forbered deg til utflukten ved å sjekke hvordan stjernehimmelen blir i kveld.

Les også: Slik kan du bli stjernekikker

Les også: Stjerneeksplosjon

4. Snøballkrig!

Kjærlighet begynner med en god krangel, så dynk din kjære godt ned i snøen. De beste snøballkrigene bør tas litt impulsivt, og det er bare bra om det kommer overraskende på din kjære. I så fall kan du ta en tidlig ledelse. Kram snø er tøffest, men hardest.

Dette er ikke arenaen for å vise sin overlegne fysiske styrke. De fleste tingene du bør unngå, er oppsummert i denne videoen:

5. Picnic med bål

Ingenting slår et godt bål. Bruk en øks eller tursag, så får du tak i de litt tykke og tørre greinene nederst på gran- og furutrær. Disse er lette å fyre opp, har høy effekt, men brenner ganske raskt opp. Får du laget til, eller tatt med, noen skikkelig kubber, har du en god fyr i timevis.

Les mer: Slik tenner du bål

Spa gjerne til en god sitteplass, og sitt på jakker, pledd eller liggeunderlag.

Ta med det du vet din kjære liker å spise.

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning