Øst, vest og midt-i-mellom

Costa Rica for nybegynnere

Surfing, kjendiser eller uberørt natur? Vi hjelper deg å velge riktig sted for deg.

STRANDLIV: Costa Ricas vestkyst er mest utbygd for turister. Men de bortgjemte perlene finner du også her.

STRANDLIV: Costa Ricas vestkyst er mest utbygd for turister. Men de bortgjemte perlene finner du også her. Foto: Foto: Crestock.com

Publisert Oppdatert

Østkysten ligger mot Det karibiske hav og her er det følgelig avslappende på ekte karibisk vis. Kysten har nydelige strender med kokospalmer og trær som gir ly fra solen. Befolkningen er for det meste afroamerikanske og etterkommere av slaver som jobbet på de store plantasjene i gamle dager. I Puerto Viejo de Talamanca (fire og en halv time med buss fra San José) kan du prøve deg på snille surfebølger eller slappe av på hvite strender. Etter en liten sykkeltur sørover kan du finne strender som du har nesten for deg selv. Om mulig enda mer avslappende er det i Cahuita - litt rastafariland. Styr unna byen Puerto Limón som er beryktet for mye kriminalitet.

Midt i landet finner du blant annet hovedstaden San José - en by du er innom kun fordi det er et knutepunkt for reiser i alle retninger. Men det er ikke langt til nærmeste naturreservat eller nærmeste vulkan. En av de mest besøkte er Parque Nacional Volcán Poás. Vulkanen er aktiv, men kan besøkes. Og er du heldig, møte du på villhester.

Vestkysten er mer latinoamerikansk enn østkysten. Her er det også mer utbygd for turister - og det er hovedsakelig amerikanske turister her. Mange kommer for å surfe på de evig rullende bølgene fra Stillehavet. Vi leide hus i rolige Nosara som er blitt en favoritt hos mange amerikanske kjendiser. Det går utflukter til sumpene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning