Ni nyheter innen turutstyr

Bruk mobilen som GPS på tur

Last ned kart på mobilen og bruk den som GPS på turen. Her er ni herlige utstyrsnyheter.

KART UNØDVENDIG: Menn spør ikke etter veien, og trenger heller ikke kart. Bare innse det.

KART UNØDVENDIG: Menn spør ikke etter veien, og trenger heller ikke kart. Bare innse det. Foto: FOTO: Produsenten

Publisert Oppdatert

Viewranger er et GPS-navigasjonsverktøy for mobiltelefon, med de samme funksjoner og kart som du finner i ordinære frilufts-GPS-er.

Se også:

Relevante Nokia-tester

Redder kona med GPS og mobil

Nokia eller Symbian S60

For mobiltelefoner med en innebygget GPS eller Bluetooth GPS tilkoblet, vil Viewranger gjøre Nokia- eller Symbian S60-smarttelefoner til en fullfunksjons friluftsnavigator.

Last ned turkart

Med Viewranger kan du definere ditt eget område, og man kan også laste ned mindre kartområder direkte fra mobiltelefonen. ViewRanger benytter de samme 1:50 000 kartdataene fra Statens kartverk som vi kjenner fra de Norske turkartene og har de samme, populære funksjonene som man kjenner fra en frilufts-GPS.

Kartene er tilgjengelige gjennom www.lommekjent.no og koster fra 250 kroner for 600 kvadratkilometer, til 690 kroner for 16 000 kvadratkilometer.

Geodata

Holder utstyret tørt

GJENBRUK: Protechnik kan gjenbrukes ca. 800 ganger.

GJENBRUK: Protechnik kan gjenbrukes ca. 800 ganger. Foto: FOTO: Produsenten

Protechnik er konstruert for å holde elektroniske og tekniske produkter tørre - som f.eks. kamera, PC, kikkerter eller våpen. Protechnik tiltrekker seg fuktighet fra omgivelsene uten bruk av varme, og kan gjenbrukes omtrent 800 ganger. Protechnik leveres med to tørkebager pr. sett og koster 219 kroner.

Cirdan.no

Se også: Test av varmeputer

Lett og varm jakke

Jakka Flux fra Montane er en syntetisk isolasjonsjakke som er utstyrt med en detaljrik teknisk hette, fire lommer, Primaloft isolasjon, toveis glidelås og gode elastiske strammesnorer. Den skal puste godt og skal ha gode isolasjonsegenskaper, selv når den er våt.

LETT: Flux veier 520 gram.

LETT: Flux veier 520 gram. Foto: FOTO: Produsenten

Se oversikt over butikker her

Jakka kan pakkes inn i egen lomme, og veier jakka 520 gram i størrelse medium. Flux fås i fargene blå, svart og rød og koster 1799 kroner.

Se også: Alle tester av jakker på Klikk Friluft

Boge Ullstrikk Genser

Boge Ullstrikk Genser er en glattstrikket ullgenser med ribbestrikkede felter og detaljer i 50 prosent ull og 50 prosent akryl. Genseren skal ha høy isolasjonsevne.

Stormberg

ULLGENSER: Boge Ullstrikk Genser i 50 prosent akryl og 50 prosent ull.

ULLGENSER: Boge Ullstrikk Genser i 50 prosent akryl og 50 prosent ull. Foto: FOTO: Produsenten

Den har høy hals med glidelås og fleecekant for bedre komfort, samt en lomme på venstre arm. Genseren fås i både dame- og herremodell og koster 599 kroner.

Se også: Test av Woolpower Full Zip Jacket

Nye smaker på turen

Mountain House kommer med flere nye smaker i sitt sortiment av frysetørket turmat.

Se også: Test av frysetørret turmat

Mange av posene inneholder to porsjoner og har et samlet energiinnhold på 1000 - 1200 kcal. Noen av nyhetene er kylling korma (glutenfri), pastalasagne, chili con carne og sursøt kylling. Alle rettene er produsert på Oregon Freeze Dry's fabrikk i England og skal kun inneholde naturlige tilsetningsstoffer. Posene er utstyrt med lynlås. Priser fra 69 til 99 (dobbel porsjon).

NYE VARIANTER: Kylling korma, pastalasagne, chili con carne og sursøt kylling.

NYE VARIANTER: Kylling korma, pastalasagne, chili con carne og sursøt kylling. Foto: FOTO: Produsenten

Cirdan

Lette fjellstøvler

Alfa Falk er en lett fjellstøvel som kun veier 750 gram (str. 42). Yttermaterialet er kraftig Cordura med en helkalosjering i TPU for å få en slitesterk støvel. Innvendig er den fôret med Gore-Tex.

Se også:

Test av lette fjellstøvler

Slik velger du riktig støvel

750 GRAM: Lette fjellstøvler fra Alfa.

750 GRAM: Lette fjellstøvler fra Alfa. Foto: FOTO: Produsenten

Støvelen har ellers en støtabsorberende mellomsåle med PU-innlegg i hælen, noe som skal gjøre den stabil, men samtidig beholde den lave vekten. Falk leveres både som damemodell i størrelsene 36-42, og som herremodell i str. 40- 48. Skafthøyden er 19 cm, og uansett modell er prisen 2399 kroner.

Alfa Skofabrik

Se oversikt over butikker

Lydløs stolsekk

Stolsekken Moose Premium fra High Peak skal være lydløs og ha god bærekomfort. Sekken er sydd i et "lydløst", børstet trelags materiale, og har utformede bærestropper som er justerbare i lengden.

Se også: Test av dagstursekker

Hoftebelte og rygg er godt polstret og bunnen i sekken skal være vanntett. Sekken har to sidelommer, to lokklommer, innvendig holder for stor termos og utvendig lomme for verdisaker, nøkler, etc. Ramme i stål. Prisen på sekken er 995 kroner.

Vario Sport AS (med oversikt over butikker)

Ullundertøy i merino

LYDLØS: Stolsekk fra High Peak.

LYDLØS: Stolsekk fra High Peak. Foto: FOTO: Produsenten

Undertøyserien Beast består av 12 ulike produkter, men de mest populære er boxershortsen Boxer Breif og T-skjorta SS Apollo.

Se også:

Test av merinoull fra Aclima

Test av Lanullva ullundertøy

Test av 15 ullundertøy

Beast er laget som et tynt undertøy i 100 prosent merinoull, og plaggene kan like gjerne brukes til hverdags, på jobben eller ute med hunden - som til fjells, på jakt eller fiske. Alle plaggene i Beast-serien er i grått og hvitt. SS Apollo t-skjorte koster 550 kroner og boxershortsen koster 370 kroner.

FOR KALDE DAGER: Undertøy i merinoull.

FOR KALDE DAGER: Undertøy i merinoull. Foto: FOTO: Produsenten

Jarbeaux Sport

Vinterstøvler med smart snøring

Constrictor GTX fra Viking er en vinterstøvel med det revolusjonerende snøresystemet Boa. Snøringen reguleres med et lite hjul foran på støvelen, og støvelen skal også være enkel å ta på og av.

Se også: Test av gummistøvler

Videre har støvelen et varmt fôr av ull/syntet, Gore-Tex-membran og god støtdemping i sålen. Constrictor finnes i størrelsene 36-48 og i fargene svart/gul, gul/svart, grå og lysegrå/lyseblå. Prisen er 1399 kroner.

Viking fottøy

Nettbutikker

SKRU AV OG PÅ: Snøring med hjul på denne vinterstøvelen.

SKRU AV OG PÅ: Snøring med hjul på denne vinterstøvelen. Foto: FOTO: Produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning