Kort sagt:

+ Super løpsfølelse

+ Meget anvendelig

+ God dempet


- Litt tung som rask sko til erfarne løpere

En godt dempet lettvekter som overrasket panelet med å være tyngst i kategorien. Den kjennes nemlig ikke tung i det hele tatt.

Brooks Launch 3 er en smidig, komfortabel og svært anvendelig sko, som funker like bra til rask som litt roligere løping. Det kjennes som den tåler mange mange mil. Den er fast, men ikke stiv, og sitter som en god og myk sokk på foten. 

- Det eneste negative er at den kan være litt for tung for erfarne løpere som skal bruke dem til hurtige turer eller konkurranser, mener Erik Sjöqvist.

Les hele saken

Løpsfølelse: 6

Smidighet i skoen, respons fra/kontakt med underlaget, hvordan skoene er å løpe med.

Lette, smidige sko med veldig god respons fra underlaget. Sålen bidrar i frasparket og skoene er morsomme å løpe med. Kan brukes til hurtigere turer og rolige turer. Overgangen fra bak- til framfot er veldig bra. Lett å løpe med. - Ruller lett - lett å løpe på forfoten om farten tilsier det, men ingen problem å lande med på midtfoten og bak om farten tilsier det, mener Veslemøy. - Som lettvektssko er ikke denne førstevalget til raske og korte løpeturer og intervaller. For viderekomne vil jeg si at denne passer perfekt til mellomlange og lengre turer, sier Marit.

Komfort og passform: 6

Skoens konstruksjon og hvordan den sitter på foten. Tåboksen og pløsens utforming, materialet rundt hælen.

Noe smalere tåboks enn Nike og Saucony, men fantastisk komfortable sko med en myk og veldig god pløse. Fast rundt hælen uten å virke tykk. Bred, ganske tjukk såle. Sitter veldig bra på foten. Veldig behagelig sko at løpe med. Sitter tett på foten. - Rett og slett en skikkelig god sko som passer til ulik type trening og kan fungere som konkurransesko på lengre distanser, sier Veslemøy.

Demping: 5

I hvilken grad og hvordan skoene tar av for belastning mot underlaget.

Fast dempet såle, myk, men ikke vinglete. Brooks kan fint brukes til hælløping også.- Nøytral sko med bra spenst i framfoten. Myk overgang fra landing til fraspark. Dempingen er såpass bra at skoen kan brukes som en allroundsko, både for raske og litt rolige økter, sier Erik.

Spesifikasjoner

Produsent Brooks
Pris 1 300,00
Vekt (g) 311 g (45) / 244 g (39)
Materiale Yttersåle: HPR Plus (gummi/carbon blanding) / Blown Rubber. Midsåle: BioMoGoDNA. Overmaterial: Air mesh, 3D Fit Print, engage sockliner
Tykkelse på sålen: hæl- tå (i mm) 25 - 15
Drop (i mm) 10.0
Forhandlere Löplabbet, Oslo Sportslager
Se alle spesifikasjoner

Konklusjon

Svært allsidig og smidig sko

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!