Asaklitt stormlighter

Grei stormlighter, men noe upålitelig i bruk, og holder ikke helt hva den lover.

Asaklitt stormlighter
Asaklitt stormlighter Foto: FOTO: Arne T. Hamarsland
Sist oppdatert

Slik leser du tabellen

Driftssikkerhet: Tenner lighteren hver gang? Hva tåler den av vind, hvordan fungerer den i kulde, og ikke minst: Tåler den fuktighet og en «dukkert»? Garanti? Vektlagt med 40 %.

Brukervennlighet: Er lighteren lett å bruke teknisk? Kan flammen reguleres, og er dette lett å gjøre med bare fingrene? Er det lett å bruke den på trange steder, som f.eks. å tenne et montert stormkjøkken? Kan den brukes med tykke hansker? Er lighteren lett å fylle, og er det lett å se hvor mye drivstoff som er igjen? Er den grei å ha i lomma? Vektlagt med 50 %.

Sikkerhet: Hvor sikker er lighteren mot feiltenning i f.eks. lomma? Er det lett å brenne fingrene? Følger det med en god bruksanvisning? Vektlagt med 10 %.

Markedsføres av: Clas Ohlson,

www.clasohlson.com,

tlf 23 21 40 00

Vekt uten brennstoff: ca. 108 gram

Produsert i: Kina

Pris: kr 179,-

Bruksanvisning: Norsk

Garanti: 90 dager åpent kjøp, 2 års garanti

Topplokk med dobbel låsing, både klikklås og ei låsehempe i metall, som gjør den litt mer omstendelig i bruk enn nødvendig.

Det er lagt inn en gummiring som skal tette når lokket låses, men den er plassert slik at lokket på testlighteren bare går på utsiden uten å tette skikkelig.

Et skrulokk i bunnen. Under dette sitter påfyllingsnippel for gass og en vribryter for flammen, godt beskyttet og lett å justere med fingrene. I starten av testen tente denne stort sett 100 % og på første forsøk.

Etter ca. 50 tenninger sviktet tennmekanismen totalt, og lighteren var sten død. Du får selvsagt ny på garantien, men det hjelper lite når du står i skogen og mangler fyr! I vårt tilfelle var den utsolgt, slik at det ikke var mulig å få inn ny lighter og teste tennmekanismen grundigere.

Tenneren er i glatt metall og sitter ca. 5 mm unna flammen, så fingrene er svært nær «grillsonen».

Litt vanskelig å bruke på trange steder; fingrene er nær flammen og lokket som er vippet opp, kommer i veien. Litt kronglete å operere med tykke hansker.

Lighteren skal være vind- og vannresistent.

På grunn av glipe mellom lokk og gummipakning likte den vanntesten dårlig. Det samlet seg vann i hulrommene i lighteren.

Først etter mye risting og 12 timers tørking fungerte den igjen.

Lett å fylle. Et rundt glassvindu gjør det lett å se hvor mye gass som er igjen.

Tåler vind utmerket.

Grei å ha i lomma. Dobbel sikring av lokket og 100 % sikker mot feiltenning.

Grei stormlighter, men noe upålitelig i bruk, og holder ikke helt hva den lover.

Denne saken ble første gang publisert 11/05 2013, og sist oppdatert 25/06 2017.

Les også