Slik leser du karakterene

Isolasjonsevne: Vi har vurdert de isolerende egenskapene til støvlene, både overdelen og hvor godt sålene isolerer ned mot bakken. Vektlagt med 40 %.

Støtte og såle: Gir støvlene tilstrekkelig støtte til variert bruk? Vi har vurdert både støtte i ankel og hvilken støtte sålen gir. Vektlagt med 15 %.

Soliditet: Viser støvlene unormale tegn på slitasje? Holder de fasongen etter bruk? På støvler med innersko/innersokk er slitasje på disse spesielt vurdert. Vektlagt med 15 %.

Komfort og snøring: Vi har vurdert om snøring, hemper, borrelås, reimer osv. fungerer hensiktsmessig og om de er enkle å operere. Generell opplevd komfort under praktisk bruk. Fotseng, passform, oppleves de tunge, oppleves de klumpete, hvordan er påtrekket, osv. er vurdert. Vektlagt med 15 %.

Praktisk friluftsbruk: Vår vurdering med tanke på variert friluftsbruk. Her har vi blant annet vurdert hvordan de er å gå med. Vektlagt med 15 %.

Total: Samlet vurdering avrundet til nærmeste halve karakter. Pris er ikke tatt med i vurderingen.

La Crosse Pine Top Black Leather

Grand Outdoor, tlf. +46 705-982730, www.lacrosseeurope.eu

Pris: kr 1399,-

Materiale/membran: Lær overdel, gummi nedre del, Snow Grip II såle, uttagbar innersokk, Thinsulate Ultra fôr.

Vekt pr. par (vår måling): 2300 g

Høyde skaft (vår måling): 27 cm

Lest: Normal/litt vid lest.

Egen herre/damemodell: Nei, 40-47

God og pen vinterstøvel som fungerer like godt til hverdags som til lettere friluftsliv. Gir ikke spesielt god støtte verken i ankel eller fra såle. Gradert til -51 grader av produsent. Lett påtrekk og enkel snøring. Uttagbar innersokk med forsterkninger på hæl. Gummi i nedre del og vanntett skaft. Ikke spesielt stiv såle - passer best til bruk uten eller med lett sekk på ryggen. Mønsteret på yttersålen gir godt feste på snø. Kan gjerne legge i en innleggssåle for å få enda bedre isolasjon mot bakken. Skaftet synker noe sammen etter noe bruk, ellers slitesterk.

Les hele saken
Trykk her og følg oss på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

LES OGSÅ:

Dette ullundertøyet er best i test

Test av elektriske hansker og såler

Disse luene holder deg varm på ørene

Her er alle testvinnerne i 2011
">

Spesifikasjoner

Produsent La Crosse
Pris 1399

Konklusjon

Ikke vårt førstevalg til generelt friluftsliv, men fungerer meget bra til daglig bruk og i snøslaps på kalde og hustrige dager.

Trykk her og følg oss på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

LES OGSÅ:

Dette ullundertøyet er best i test

Test av elektriske hansker og såler

Disse luene holder deg varm på ørene

Her er alle testvinnerne i 2011
Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!