Kort sagt:

+ Meget god på vindtetthet

+ God lengde i livet

+ Lav egenvekt og lite pakkevolum

+ Oppleves solid

+ Mykt, behagelig stoff


- Kort/ikke optimal passform på ermene

Montane Lite-Speed Jacket

Pris: kr 899

Vekt: ca. 150 g

Vask: 40 grader

Materiale: Pertex Microlight mini ripstop og Perttex Microlight Cross Rip-stop (nylon)

Annet: Dame- og herremodeller, flere ulike farger Lett jakke med et middels kroppsnært snitt.

Tynt materiale, men har vist seg å ha god slitestyrke sett opp mot vekt på materialet. Stoffet oppleves mykt og behagelig i bruk. God lengde i livet og et forlenget ryggstykke. Litt små i størrelsene. Selv om vi gikk opp en str. i forhold til det vi bruker til vanlig, var jakken fortsatt noe kort i ermene. Strikk rundt håndleddene som fungerer bra. Elastisk justerbart bånd helt nederst på jakken. En stor frontlomme med godt vindbeskyttet glidelås. Oppleves veldig god med tanke på vindtetthet og puster godt. Takler noe regn før det slår gjennom. Har en enkel hette som kan rulles inn i kragen.

Behagelig krage med mikrofleece inn mot hake/hals - tetter godt. Refleksdetaljer både forann og bak - bra. Lav egenvekt, lite pakkevolum - pakker ca. like mye som en tennisball, god lengde og generelt gode løsninger. Så godt som alle i testteamet hadde problemer med passform/lengde på ermene - hadde det ikke vært for dette, hadde jakken vært oppe og luktet på toppkarakteren. Får likevel våre anbefalinger, men bør prøves før kjøp med tanke på å finne riktig størrelse.

Montane/Adventure Gear: 22 16 44 85, adventuregear.no

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les hele saken">

Spesifikasjoner

Produsent Montane/Adventure Gear
Pris 899

Konklusjon

Solid og god allrounder.
Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!