Kort sagt:

+ God passform

+ Oppleves veldig slitesterk

+ Behagelig stoff

+ Lommer med god størrelse

+ Testens beste hette (hjelmkompatibel)

+ Gode luftemuligheter


- Egenvekt

RAB Alpine Jacket

Kruse Topptur, tel. 32 06 19 66, www.topptur.no

Pris: 1299,-

Vekt: 290g

Vask: 40 grader

Material: Pertex Equilibrium (Polyamid)

Annet: Kun herremodell, kommer i flere farger

Den tyngste jakken i denne testen, men bortsett fra det er det vanskelig å finne noe negativt å si om Alpine fra RAB. Passform, lengde, hette, slitestyrke, luftemuligheter, fukttransport, osv veier opp så mye at vi ikke kan gjøre annet enn å gi toppskår til denne jakken.

Ganske kroppsnært snitt, men ikke mer enn at det er plass til klær under. Stoffet oppleves mykt og behagelig. God lengde i livet og et forlenget ryggstykke. Ermene har god lengde og elastikk rundt håndleddene. Elastisk justerbare bånd helt nederst på jakken. To store frontlommer med vindavisende glidelås - lommene kan også brukes til lufting - fungerer meget bra. Oppleves som vindtett og puster godt. Takler noe regn før det slår gjennom. Testens absolutt beste hette med gode justeringsmuligheter - er hjelmkompatibel. God krage som tetter godt. Om vekt og pakkevolum er de viktigste momentene finnes det andre lettere jakker, men som allrounder er det vanskelig å slå denne jakken fra RAB. Kan brukes året rundt som et glimrende alternativ til en tyngre og tettere membranjakke. Anbefales.

Les hele saken">

Spesifikasjoner

Produsent RAB
Pris 1299

Konklusjon

Beste allrounder.
Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!