Slik leser du karakterene

Passform, komfort og snøring: Generelt opplevd passform og komfort. Fungerer snøringen godt, er støvlene utstyrt med funksjonelle ringer og hemper? Sammenlignet innbyrdes i testen. Vektlagt med 35 %.

Såle og støtte: Gir skoene tilstrekkelig støtte til variert bruk? Rulle- og vridningsstabilitet, friksjon og gripeevne mot underlaget og demping er vurdert. Sammenlignet innbyrdes i testen. Vektlagt med 35 %.

Slitasje: Viser støvlene unormale tegn på slitasje? Sømmer, overgang mellom såle og overdel og slitasjetegn på sålene er vurdert. Sammenlignet innbyrdes i testen. Vektlagt med 15 %.

Vekt: Vekt sammenlignet med de andre skoene som er med i testen. Vektlagt med 15 %.

Totalt: Samlet resultat uten at pris er tatt med i vurderingen.

Bestard Cross BG3

Norma AS, tlf. 22 07 13 00, www.norma.as

Pris: kr 1895,-

Materialer: Perwanger lær, Kevlar/synt detaljer, gummi tåkappe, Gore-Tex

Vekt pr. par: ca. 1,2 kg

Skafthøyde: 16 cm

Lest: Normal

Størrelser: 37-48 ½

Damemodell: Nei

Relativt lett, én av de laveste i denne testen. Ikke spesielt bra støtte i ankel, men en god såle gjør dette til en god stisko.

Sitter godt på foten. Kan kreve noe inngåing. Låsehempene over ankel kan sitte vel godt, men ellers et godt snøresystem.

En ganske nyutviklet yttersåle (BG3) gir godt feste på de aller fleste underlag. Stivhet i sålen passer best til turer med lett eller ingen oppakning.

Tåkappe beskytter godt i front, men kunne gjerne vært trukket noe lengre bakover. Midt på treet med tanke på vekt.

Les hele saken">

Spesifikasjoner

Produsent Norma AS
Pris 1895

Konklusjon

Godt valg som solide dagligsko, eller stisko uten tung oppakning.
Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!