Nitten journalister i redaksjonen i bladet Åka Skidor har testet det som er verd å teste av alpinski i hele vinter. Når de skal samle de aller beste erfaringene er det flere ski som må være med. Alle de 14 skiene som er med i denne oversikten stikker seg ut i mengden og er samlet årets beste ski.

Men skiene har forskjellige egenskaper. Du må tenke på dine egne ferdigheter og hvordan du skal bruke skiene. Du må også tenke på hva slags kjørestil du liker.

Skiene er ikke tillagt karakter, men testerne har beskrevet skienes gode og dårlige egenskaper.

Ingen ski er gode på både lange svinger, korte svinger, carvingsvinger og sladdesvinger.

Dessuten funket noen ski best for de tyngste testerne, mens de som veier lite ikke fikk ut potensialet. Og omvendt.

  • Kjører du hardt og liker høy fart i bratt lende, vil du elske Fischer Progressor 10+, som også er kåret til Best i Test.
  • Dersom du er relativt fersk og vil ha en lettkjørt og stabil ski som fungerer bra i preparerte løyper, skal du vurdere Blizzard G-Force Pro. Denne skien koster ikke bare halvparten av skien over, men takler også både carving og skrensesving like bra.
  • Om du liker å stå med snø til knes nedover bratte fjellsider, skal du vurdere Völkl Katana. Dette er en fantastisk ski om hjelper deg ned bakken.
  • Det finnes også noen ski som fungerer bra i bakken og som også overlever en tur eller fem i løssnøen. Disse skiene kalles all mountain, men felles for både Extrem PT , Kästle FX94 og Scott Crusade, er at de er hakket bedre i bakken enn i løssnøen.
  • Vi har også testet rene dameski. Her er det Völkl Kenja som utmerker seg. Den har fått litt ekstra bredde som gjør at den også fungerer bra i mye snø uten at den mister egenskapene i bakken.
  • Dersom disse blir litt for fete, er Atomic D2 VF73 Women er nydelig og bakkeski som også er noen tusenlapper billigere.

Disse er testkjørernes personlige favoritter - og testvinnere i 2011. Fra smale pistcarvere til fete offpistski.

Skiene er testet av Carl Rodling, Carl-Martin Morin, Karolina Olsson, Peter Windstedt, Ida Uhr, Karin Öberg, Jan Karlsson, Alexander Carlsson, Fredrik Broman, Mårten Petterson, Tobias Liljeroth, Sara Sandberg, Erika Karlsson, Martin Altzen, Andreas Sivhonen, Cecilia Reinestam, Elin Bratt, Åsa Davidsson og Emma Eliasson

LES OGSÅ:

Alt om skismøring - få perfekt glid

14 dunjakker under 3000 kroner

Slik kjører du trygt i slalåmbakken

Les hele saken

Se flere saker fra: Alle årets testvinnere

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Stor test av løpesko 2017

Årets beste løpesko

Etter å ha løpt et par tusen kilometer har vi funnet skoene du vil ha.