SLIK LESER DU TABELLEN

Isolasjonsevne: Varme, lengde, tykkelse, vindtetthet, utforming av hetta og praktiske erfaringer er vurdert. Vektlagt med 30 %.

Soliditet: Generell slitestyrke samt dunlekkasje er vurdert. Vektlagt med 15 %.

Praktiske/tekniske løsninger: De ulike løsningene på jakka i praksis. Her har vi også vurdert bruksområder. Lommer, glidelås, ulike stramminger osv er sjekket og prøvd å betjene med f.eks. tykke votter. Hette, vindklaffer, konstruksjon, ekstra beskyttelse mot fukt/slitasje osv er vurdert. Vektlagt med 20 %.

Dunkvalitet: Vektlagt med 15 %.

Egenvekt og pakkevolum: Vektlagt med 20 %.

Totalt: Summen av resultatene, uavhengig av pris.

Skogstad Dido Sr

Skogstad Sport AS, tlf. 57 87 67 70, www. skogstadsport.com

Pris: kr 1399,-

Totalvekt i str L: ca 1060 g (ca 1260 g inkl. hette)

Dun: 80 %

Fyllvekt: Ikke oppgitt

Dunspenst: 500+ cuin

Vask: 40 grader, maskin

Annet: Dido Sr leveres kun som herremodell.

Testens største pakkevolum og høyeste egenvekt, men solid og slitesterk. Normalt, litt løst snitt og god lengde i livet, noe forlenget ryggstykke, kan trekkes utenpå annen skalljakke.

Hetta gir ikke plass til hjelm og dekker litt dårlig på sidene, men følger hodets bevegelser godt. Avtakbar fuskepels på hettekanten. Festes med trykknapper.

Vindklaff på innside og utside av glidelåsen i front. To lave, isolerte frontlommer med fleecefôr, en utvendig og en innvendig brystlomme og en innvendig lomme til f.eks. mobil, alle litt små. Elastikk og borrelås rundt håndledd. Vår jakke slapp lite dun.

Litt tynn enkelte steder, som f.eks. i overgang mellom erme og skulder.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Skogstad
Pris 1399

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!