SLIK LESER DU TABELLEN

Isolasjonsevne: Varme, lengde, tykkelse, vindtetthet, utforming av hetta og praktiske erfaringer er vurdert. Vektlagt med 30 %.

Soliditet: Generell slitestyrke samt dunlekkasje er vurdert. Vektlagt med 15 %.

Praktiske/tekniske løsninger: De ulike løsningene på jakka i praksis. Her har vi også vurdert bruksområder. Lommer, glidelås, ulike stramminger osv er sjekket og prøvd å betjene med f.eks. tykke votter. Hette, vindklaffer, konstruksjon, ekstra beskyttelse mot fukt/slitasje osv er vurdert. Vektlagt med 20 %.

Dunkvalitet: Vektlagt med 15 %.

Egenvekt og pakkevolum: Vektlagt med 20 %.

Totalt: Summen av resultatene, uavhengig av pris.

The North Face Catalyst Jacket

Outdoor AS, tlf. 66 90 76 80, www.outdoor.no

Pris: kr 2999,-

Totalvekt i str L: ca 550 g

Dun: minimum 95 %

Fyllvekt: Ikke oppgitt

Dunspenst: 800 cuin

Vask: 30 grader, maskin

Annet: Egen damemodell

Lett jakke, relativt lite pakkevolum, gode løsninger og detaljer. Tynn nok til å brukes under skalljakka og løst nok snitt til at å trekkes utenpå.

Fast hette som følger hodets bevegelser bra og isolerer godt, men dekker litt dårlig på sidene og kunne hatt bedre justering for å få den opp og bort fra øynene. Når hetta ikke er i bruk gir den god isolasjon rundt nakke, hals og nedre del av hodet. Fleece inn mot haka. Vindavvisende glidelås i front med vindklaff på innsiden.

To romslige, isolerte frontlommer og en brystlomme. Den ene lomma kan brukes som pakkpose. Behagelig jakke som gir lite kondens på innsiden, ytterstoffet tåler bra med fukt. Litt tynn rundt albuen, ellers lite å utsette.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent The North Face
Pris 2999

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!