SLIK LESER DU TABELLEN

Isolasjonsevne: Varme, lengde, tykkelse, vindtetthet, utforming av hetta og praktiske erfaringer er vurdert. Vektlagt med 30 %.

Soliditet: Generell slitestyrke samt dunlekkasje er vurdert. Vektlagt med 15 %.

Praktiske/tekniske løsninger: De ulike løsningene på jakka i praksis. Her har vi også vurdert bruksområder. Lommer, glidelås, ulike stramminger osv er sjekket og prøvd å betjene med f.eks. tykke votter. Hette, vindklaffer, konstruksjon, ekstra beskyttelse mot fukt/slitasje osv er vurdert. Vektlagt med 20 %.

Dunkvalitet: Vektlagt med 15 %.

Egenvekt og pakkevolum: Vektlagt med 20 %.

Totalt: Summen av resultatene, uavhengig av pris.

Bergans Sauda Down Jacket

Bergans Fritid AS, tlf. 32 25 25 00, www.bergans.no

Pris: kr 2700,-

Totalvekt i str L: ca 920 g

Dun: 95 %

Fyllvekt: ca 350 g

Dunspenst: 750 cuin

Annet: Egen damemodell samt barnejakker ned til str. 104.

Pen, praktisk og solid. Glidelås/lufteåpninger under armene. Grei lengde i livet, et godt forlenget ryggstykke, god lengde på ermene. Ytterstoffet tåler bra med fukt. Normalt, men litt smalt snitt. Kan brukes både inni og utenpå annen skalljakke.

Fast hette med gode justeringer, god plass til hjelm. Mikrofiber inn mot hake/hals.

Vindbeskyttet glidelås i front med isolert vindklaff på innsiden. To romslige, lave, noe isolerte frontlommer. To små utvendige brystlommer, én med åpning for kabel på innsiden. En innvendig glidelåslomme beregnet til pakksekk, men litt liten til formålet. Elastikk og mansjetter rundt håndledd.

Slipper noe dun i sømmene. God dunkvalitet, blåser seg raskt godt opp, men litt tynn rundt albuen. En av testens tyngste, men ok pakkevolum og flere gode løsninger.

Les hele saken">

Spesifikasjoner

Produsent Bergans
Pris 2700

Konklusjon

Passer godt som turjakke, i alpinbakken og til daglig bruk. Anbefales.
Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!