SLIK LESER DU TABELLEN

Isolasjonsevne: Varme, lengde, tykkelse, vindtetthet, utforming av hetta og praktiske erfaringer er vurdert. Vektlagt med 30 %.

Soliditet: Generell slitestyrke samt dunlekkasje er vurdert. Vektlagt med 15 %.

Praktiske/tekniske løsninger: De ulike løsningene på jakka i praksis. Her har vi også vurdert bruksområder. Lommer, glidelås, ulike stramminger osv er sjekket og prøvd å betjene med f.eks. tykke votter. Hette, vindklaffer, konstruksjon, ekstra beskyttelse mot fukt/slitasje osv er vurdert. Vektlagt med 20 %.

Dunkvalitet: Vektlagt med 15 %.

Egenvekt og pakkevolum: Vektlagt med 20 %.

Totalt: Summen av resultatene, uavhengig av pris.

Outdoor Research Virtuoso Jacket

Vertikal AS, tlf. 32 05 52 50, www.vertikal.no

Pris: kr 2499,-

Totalvekt i str L: ca 620 g

Dun: 80 % (minimum)

Fyllvekt: ca 250 g

Dunspenst: 650+ cuin

Vask: 30 grader, maskin

Annet: Egen damemodell

En av testens beste vedr. egenvekt og pakkevolum. Litt kort i front, men godt forlenget ryggstykke, god lengde på ermene. Vannavstøtende ytterstoff. Normal, litt vid passform, kan trekkes utenpå annen skalljakke. Fast hette med ok justeringer, god plass til hjelm. Dekker godt, men ingen skjerm. God krage med børstet mikrofiber.

Vindbeskyttet glidelås i front med isolert vindklaff på innsiden. To lave isolerte frontlommer fôret med børstet mikrofiber, en utvendig brystlomme. En frontlomme kan brukes som pakkpose, litt knapp. En innvendig liten glidelåslomme og en romslig stikklomme i elastisk nett. Elastikk og borrelås rundt håndledd.

Slipper lite dun. Bra dunkvalitet, blåser seg raskt godt opp, men tynn enkelte områder, spesielt noen dunkammer oppe på brystet.

Les hele saken

//

">

Spesifikasjoner

Produsent Outdoor Research
Pris 2499

Konklusjon

Passer godt til daglig bruk og som turjakke. Fin pris.


//

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!