Slik leser du karakterene

Passform: Passform oppleves individuelt, men våre testere har vært rimelig enige. En passform som gjør at genseren fungerer godt under annen ytterjakke har vært vektlagt. Lengde på armer, er halsen lang nok og tetter den godt, lengde i livet og om genseren gir generelt god bevegelsesfrihet har vært vurdert. Vektlagt med 20 %.

Slitasje: Nupping, glidelås, sømmer, detaljer og krymping er sjekket. De modellene som ikke kan vaskes i maskin, har fått trekk for det under dette punktet. Vektlagt med 15 %.

Isolasjonsevne/komfort: En tykk genser isolerer bedre enn en tynn, men noen modeller er strikket på en måte som gir bedre isolasjonsevne i forhold til vekt. En god hals, lengde på ermer og f.eks. et forlenget ryggstykke kan også gi en bedre totalkomfort enn på en genser uten dette. Vektlagt med 50 %.

Vekt: Vektlagt med 15 %.

Meget pen og behagelig. Litt tynn, som eneste forsterkningsplagg på de kaldeste dagene, men snitt, slitestyrke og utseende gjør dette til et meget anvendelig mellomlagsplagg.

Krymper og nupper minimalt. Hals med grei høyde, sitter godt inntil.

Solid, god glidelås som glir godt, har beskyttelse inn mot hake/hals.

Ermer med tommelfingerhull og god lengde.

Smartwool TML Light SportKnit ¼ Zip

Norsk Fjellsport AS, tlf. 22 59 25 90, www.smartwool.no

Pris: kr 1299,-

Vekt: ( str L): 470 g

Materiale: 95 % merino, 4 % nylon, 1 % elastane

Vask: 30 grader maskin

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Norsk Fjellsport AS
Pris 1299

Konklusjon

Passer like godt til daglig bruk som foran peisen på hytta eller under annen bekledning ute på tur.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!