Kort sagt:

+ Pen design

+ God passform

+ Generelt gode løsninger

+ Solid

+ Lufteskår under armene


- Hetta dekker litt dårlig på sidene

- Litt høy egenvekt

- Kun 30 grader vask

Mammut Bolton Jacket

Ajungilak AS, tel. 23 14 37 00, www.mammut.ch

Pris: 3900,-

Vekt: ca 1160 gram (str L)

Material: 2 lags Drytech Premium og Thermore TMK isolasjon.

Vask: 30 grader

Egen damemodell: Ja, flere lignende modeller

Pen jakke med et urbant utseende som oppleves meget solid. Utseendemessig noe lik Dobson fra samme produsent, men med bl.a fast hette som gir plass til hjelm - ikke en uvesentlig forskjell om du skal bruke jakken mye i alpinbakken. God passform og som nevnt hette som gir plass til hjelm, men hetta dekker litt fordårlig på sidene.

Formsydde ermer med god lengde, lufteskår under armene, borrelåsstramming rundt håndledd og elastiske mansjetter som tetter godt mot snø. Liten lomme på venstre underarm - godt egnet til for eksempel heiskort. To utvendige brystlommer - den ene med innvendig uttak til kabel (godt egnet til for eksempel mobil/musikkspiler). To lave frontlommer - begge med fleecefor - godt for kalde hender.

En innerlomme med god størrelse i elastisk netting - til for eksempel alpinbriller - lommen har pusseskinn. En elastisk løkke innvendig høyt på brystet til kabel - kjekt. Alle utvendige glidelås uten vindklaff er av YKK vannbeskyttet type - de andre av YKK vindbeskyttet type.

Glidelås i front med beskyttelse opp mot hals/hake og vindklaff på innsiden - børstet microfiber inn mot hals/hake. Jakken har et noe forlenget ryggstykke, elastisk stramming helt nederst og avtakbart snøskjørt med festemulighet til bukse. Innvendig løkke til feste av skipass.

Les hele saken">

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 3900

Konklusjon

Urban design, generelt gode og solide løsninger gjør at denne jakken passer godt til daglig bruk og i alpinbakken. Vi trekker noe for noe høy egenvekt og for at jakken kan vaskes på kun 30 grader. Kanskje litt streng karaktersetting. Godt likt av testerne.
Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!