Kort sagt:

+ Pen design

+ God passform

+ Meget god, separat krage

+ Solid

+ Fin pris?

+ Lufteskår under armene


- Hetta dekker noe dårlig og gir ikke plass til hjelm

- Høy egenvekt

- Kun 30 grader vask

Mammut Dobson Jacket

Ajungilak AS, tel. 23 14 37 00, www.mammut.ch

Pris: 3400,-

Vekt: ca 1250 gram (str L)

Material: tolags Drytech Premium og Thermore TMK isolasjon.

Vask: 30 grader

Egen damemodell: Ja, flere lignende modeller

Pen jakke med et urbant utseende som oppleves meget solid. God passform og flere detaljer som for eksempel avtakbar hette og avtakbart snøskjørt gjør dette til et godt valg også til daglig bruk. Meget god, separat krage, men hetta dekker litt fordårlig og gir ikke plass til hjelm.

Formsydde ermer med god lengde, lufteskår under armene, borrelåsstramming rundt håndledd og elastiske mansjetter som tetter godt mot snø. Liten lomme på venstre underarm - godt egnet til for eksempel heiskort. To utvendige brystlommer - den ene med toppåpning og innvendig uttak til kabel (godt egnet til radio/Walkie Talkie/mob/musikkspiler). To lave frontlommer - begge med toppåpning og fleecefor - godt for kalde hender. En innerlomme i elastisk netting - til for eksempel alpinbriller - lommen har pusseskinn.

En elastisk løkke innvendig høyt på brystet til kabel - kjekt. Alle utvendige glidelås uten vindklaff er av YKK vannbeskyttet type - de andre av YKK vindbeskyttet type.

Glidelås i front med beskyttelse opp mot hals/hake og vindklaff på innsiden - børstet microfiber inn mot hals/hake. Jakken har et noe forlenget ryggstykke, elastisk stramming helt nederst og avtakbart snøskjørt med festemulighet til bukse. Innvendig løkke til feste av skipass.

Les hele saken">

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 3400

Konklusjon

Urban design og solide løsninger gjør at denne jakken passer godt til daglig bruk og i alpinbakken. Vi trekker noe for høy egenvekt og en hette som bl.a ikke gir plass til hjelm. Ellers en av våre favoritter til daglig bruk.
Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!