Slik leser du tabellen

Volum og vekt: Pakkevolum og vekt (inkl. batterier) er sammenlignet innbyrdes. Vektlagt med 20 %.

Lysstyrke: Lysstyrke, spredning, rekkevidde og generell utforming av lyskjeglen er vurdert og sammenlignet innbyrdes. Vektlagt med 30 %.

Batterilevetid: Maksimal batterilevetid under optimale forhold er lagt til grunn. Sammenlignet innbyrdes. Vektlagt med 20 %.

Praktisk bruk: Hvordan oppleves hodelykten under praktisk bruk? Sitter den godt på hodet? Hvordan fungerer bryterne? Hvordan fungerer de ulike lysmodusene under variert bruk? Vi har også tatt med soliditet under dette punktet. Vektlagt med 30 %.

Totalt: Vurdering uavhengig av pris.

Led Lenser Headfire Revolution

Trygve Alm A/S, tlf. 22 57 50 50, www.trygvealm.no

Pris: kr 399,-

LED type/lysmodi: 1 x hvit /trinnløs dimmer

Maksimal rekkevidde: 132 m

Oppgitt lysstyrke: 87 lumen

Batteri: 3 x AAA

Batterilevetid: Inntil 100 timer

Vekt: 112 g inkl. batterier

Fuktbestandig: Ikke oppgitt

Stilig lykt, ligner H7 fra samme leverandør, bedre batterilevetid enn «storebroren», men ikke så god lysstyrke. Dimmefunksjon, men ikke fokuseringsfunksjon.

Ganske konsentrert lyskjegle, passer best når du ønsker fokus på litt avstand, ikke den beste til arbeidslys på korte hold.

Leveres i en neopren oppbevaringsveske.

Kan vinkles i tre trinn i forhold til hodet. Litt smal strikk, men sitter bra. Ikke den mest solide, enkelte deler på hodebraketten er litt spinkle. Ikke oppgitt info om fuktbestandighet, men vi har ikke hatt problemer i testperioden.

Les hele saken">

Spesifikasjoner

Produsent Led Lenser
Pris 399

Konklusjon

Et godt valg når man trenger å se på litt avstand, f.eks. rolig sykling, padling eller skigåing.
Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!