Pakk håndklær og solkrem, og nyt Solastranda før du drar og heier på verdens beste strandvolleyballspillere i årets grand slam-turnering. Vil du derimot komme deg opp i høyden er Preikestolen en klassiker.

Transport

Rogaland og Stavanger er lett tilgjengelig med fly fra alle store flyplasser. Ha base i Stavanger og få med deg alt som skjer i byen. For å besøke områdene rundt anbefales det å leie bil.

Turarrangører

Det er flere turarrangører i Rogaland som kan arrangere turer for grupper eller den enkelte. Regionstavanger.com har oversikt over alt du kan gjøre og steder du kan bo.

Region Stavanger

Vågsgt. 22, 4306 Sandnes

Internett: www.regionstavanger.com

E-post: [email protected]

Tel. 51 97 55 55

Faks 51 62 82 14

Region Stavanger har oversikt over alle aktiviteter og hjelper til med bestilling av ulike aktiviteter og overnattinger.

Priser

Priser varierer avhengig av tidspunkt, aktivitet og gruppestørrelse.

Her er noen eksempler:

Foto: Kurt Hamann/Innovasjon Norge

STRANDLIV: Solastranda utenfor Stavanger er nesten som en sydenstrand. Bare noen varmegrader skiller. © Foto: Kurt Hamann/Innovasjon Norge

Foto: C.H./Innovasjon Norge

SPORTY: Kiting krever at du har utstyret i orden. © Foto: C.H./Innovasjon Norge

Kiting på Jæren

Jærstrendene egner seg svært godt til kiting og sporten har etter hvert blir svært populær i regionen. Sandestranden, Sola, Hellestø, Bybergstranden, Sele, Bore, Orre, Refsnes og Brusand egner seg.

Pris: fra kr. 1900,- (nybegynnerkurs)

Varighet: 2 - 3 dager

Antall: En eller flere

Preikestolen

Lysefjorden med Preikestolen ligger i Forsand i Ryfylke, se www.ryfylke.com .

Fra mai - oktober er det bussforbindelse flere ganger daglig fra Tau til Preikestolen Fjellstue. Bussen korresponderer med ferjeavganger fra Fiskepirterminalen i Stavanger.

Pris: Gratis

Varighet: ca. 2 timers gåtur.

Foto: C.H./Innovasjon Norge

GLADMAT: Stavanger er kjent for matfestival og gastronomiske opplevelser. Gode, norske råvarer står på menyen. © Foto: C.H./Innovasjon Norge

Matsafari

Start ved turistinformasjonskontoret i Stavanger. Gå til fots og hold forbrenningen oppe mens du smaker på sunne råvarer fra regionen.

Pris: kr. 295,- voksne og 150,- barn

Avganger: Fredag og lørdag 01.07.2010 - 31.12.2010

Varighet: 1,5 - 3 timer

Antall: En eller flere

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!