Slik leser du tabellen

Vask: Klær som brukes i dårlig vær, blir gjerne møkkete. I tillegg svetter en relativt raskt om en bruker regnklær under aktivitet med litt intensitet. Klærne bør tåle maskinvask minimum 40 grader. Vektlagt med 25 %.

Vekt: Vekt er viktig både med tanke på komfort og om klærne skal pakkes i sekken. Vektlagt med 20 %.

Slitasje: Generell slitasje er vurdert. Sitter tapingen godt etter noe bruk og en del vask? Sømmer, nett, glidelåser og vanlige slitasjepunkter er sjekket og vurdert. Vektlagt med 25 %.

Passform/brukervennlighet: At klærne føles behagelige og ikke hemmer bevegelser. Lommer, justeringer og ulike stramminger er også vurdert her. Vektlagt med 30 %.

Totalvurdering: Summen av alle vurderinger, uavhengig av pris.

BaseCamp Friends Ripstop Set SR

Alco AS, tlf 23 37 96 60

www.alco.no

Pris jakke/bukse: kr 599,-

Vekt jakke/bukse: 500 g/300 g

Stoff og belegg: Nylon ripstopp med coating på innside, tapede sømmer

Egen damemodell: Ja. Også barnemodell (kr 499,-)

Ser ok ut, grei passform. Hetta kan rulles i kragen, får høy, god krage som dekker godt. Hetta har greie justeringsmuligheter, men dekker dårlig på sidene. En brystlomme og to lave frontlommer, alle m. glidelås. Lufteskår under armene, elastisk stramming nederst, borrelås rundt håndledd.

Enkle, rette bukser, plass til andre bukser under, mulig å ta på bukser uten å ta av støvlene. Elastikk og elastisk stramming i livet. Borrelås nederst på buksebena. Løsthengende innvendig fôr i jakke og bukse, som henger litt fast når en tar på seg dressen. Pakkposen i minste laget. Vask 30 grader.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Alco AS
Pris 599

Konklusjon

Egner seg godt som ekstrasett eller for dem som ikke trenger det mest slitesterke.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!