Friluftsdresser. Skallbekledning. Skalldresser. Test. tungentest=

Friluftsdresser. Skallbekledning. Skalldresser. Test. tungentest © John Arne Tungen

Friluftsdresser. Skallbekledning. Skalldresser. Test. tungentest=

Friluftsdresser. Skallbekledning. Skalldresser. Test. tungentest © John Arne Tungen

Bergans Fritid AS, tlf. 32 25 25 00, www.bergans.no

Jakke: God passform, meget god å ha på. OK lengde i front, forlenget ryggstykke. Hetta er lett å justere, følger hodets bevegelser godt, men kunne dekket noe bedre på sidene. To lave frontlommer og én brystlomme i ok størrelse, men de lave lommene kan komme i konflikt med hoftebelte til sekk/pulk. Skikortlomme med vindu nederst på venstre erme. Lange lufteskår under armene og formsydde albuer. Avtagbart snøskjørt og RECCO-brikke på den ene armen.

Bukse: God passform, to stikk- og to lårlommer, alle med ok størrelse og glidelås. Lufteskår på innsiden av lårene, glidelås på utsiden av leggen som går opp til knehøyde, ekstra beskyttelse på innsiden av legg og faste snøgamasjer. Ikke så høy i livet, men gode avtagbare seler og god høyde bak på ryggen. Formsydde knepartier og RECCO-brikke på det ene beinet.

Pris jakke/bukse: kr 5400,-/3200,-

Vekt jakke/bukse: 1000 g/1000 g

Stoff jakke/bukse: 3-lags Dermizax, 4-veis stretch/2-veis stretch

Egen damemodell: Ja

Slik leser du vurderingen

Passform: Her har vi vurdert at klærne sitter godt, føles behagelig og ikke hemmer ulike bevegelser. Vektlagt med 30 %.

Vanntetthet: Holder klærne ut fukt selv over lengre tid? Glidelås og sømmer er svake punkter. Vektlagt med 20 %.

Ventilering og pusteegenskaper: Oppleves dressen tett eller slipper den ut tilstrekkelig med svette? I tillegg til de tall på pusteegenskaper som produsenten oppgir har vi gjort en praktisk tilnærming hvor membranens egenskaper sammen med luftemuligheter er observert. Her har vi også vurdert hvor enkle eventuelle ventilasjonsåpninger er å operere. Vektlagt med 20 %.

Praktisk bruk: Hvordan oppleves dressen i forhold til vinterbruk spesielt og friluftsliv generelt? Her har vi også vurdert detaljer, produksjonskvalitet og slitasje. Slitasje er ikke vektlagt mye da testtid pr. sett er litt kort i forhold til forventet levetid. Vektlagt med 30 %.

Totalvurdering: Summen av vurderingene som er gjort - uavhengig av pris.
Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Bergans
Pris 8600

Konklusjon

En meget god, lun og solid dress. Litt tung og varm til sommerbruk, men en allsidig dress til aktivt bruk, spesielt i vinterhalvåret.

Vår karakter

Se alle produkter i testen

Produktene under kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!