Friluftsdresser. Skallbekledning. Skalldresser. Test. tungentest=

Friluftsdresser. Skallbekledning. Skalldresser. Test. tungentest © John Arne Tungen

Friluftsdresser. Skallbekledning. Skalldresser. Test. tungentest=

Friluftsdresser. Skallbekledning. Skalldresser. Test. tungentest © John Arne Tungen

Outdoor AS, tlf. 66 90 76 80, www.outdoor.no

Jakke: Meget god passform og god lengde i front og et forlenget ryggstykke. Hetta er lett å justere, følger hodets bevegelser godt, men kunne dekket bedre på sidene. Separat høy krage, dekker meget godt. Meget godt utstyrt med lommer. Totalt fire gode frontlommer, alle tilgjengelige om en bruker hoftebelte fra sekk/pulk. Lange lufteskår under armene og formsydde albuer. Fast snøskjørt.

Bukse: Meget god passform, én lomme på brystet og én på låret, begge med OK størrelse, glidelås på utsiden av beina som går opp til hoftehøyde, ekstra beskyttelse på innsiden av legg, formsydde knepartier og faste snøgamasjer. Høy i livet, opp til brysthøyde, stoff med god stretch og gode pusteegenskaper fra livet og opp og faste, gode seler. Glidelås horisontalt over korsryggen gir mulighet til å brette ned setet (for toalettbesøk). Meget funksjonelle bukser, god beskyttelse for vær og vind.

Pris jakke/bukse: kr 5999,-/4999,-

Vekt jakke/bukse: 520 g /680 g

Stoff jakke/bukse: 3-lags Gore-Tex Pro

Shell Stretch/3-lags Gore-Tex Pro Shell

Egen damemodell: Ja

Slik leser du vurderingene

Passform: Her har vi vurdert at klærne sitter godt, føles behagelig og ikke hemmer ulike bevegelser. Vektlagt med 30 %.

Vanntetthet: Holder klærne ut fukt selv over lengre tid? Glidelås og sømmer er svake punkter. Vektlagt med 20 %.

Ventilering og pusteegenskaper: Oppleves dressen tett eller slipper den ut tilstrekkelig med svette? I tillegg til de tall på pusteegenskaper som produsenten oppgir har vi gjort en praktisk tilnærming hvor membranens egenskaper sammen med luftemuligheter er observert. Her har vi også vurdert hvor enkle eventuelle ventilasjonsåpninger er å operere. Vektlagt med 20 %.

Praktisk bruk: Hvordan oppleves dressen i forhold til vinterbruk spesielt og friluftsliv generelt? Her har vi også vurdert detaljer, produksjonskvalitet og slitasje. Slitasje er ikke vektlagt mye da testtid pr. sett er litt kort i forhold til forventet levetid. Vektlagt med 30 %.

Totalvurdering: Summen av vurderingene som er gjort - uavhengig av pris.
Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent The North Face
Pris 10998

Konklusjon

En meget god dress, solid og meget funksjonell til tøff, aktiv bruk gjennom hele året. Anbefales!

Vår karakter

Se alle produkter i testen

Produktene under kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!