GOD JAKKE: Norrøna Falketind down 750.

GOD JAKKE: Norrøna Falketind down 750. © Foto: Produsenten

Kort sagt:

+ Meget god isolasjonsevne i forhold til egenvekt

+ God lengde

+ Generelt gode løsninger


- Lite negativt å finne på dette produktet

Totalvekt i størrelse. L: Cirka 850 gram.

Dun: 93 - 96 prosent, fransk.

Fyllvekt: 350 gram dun + 100 gram Primaloft.

Dunspenst: 750 - 800 US.

Annet: Bokskonstruksjon, resirkulerte materialer.

Kjøpsinformasjon: Norrøna Sport AS, tlf 66 77 24 00

Les hele saken


">

Spesifikasjoner

Produsent Norrøna Sport AS
Pris 3999

Konklusjon

Meget god jakke med god lengde, lav egenvekt og lite pakkevolum i forhold til isolasjonsegenskaper. Over halve vekten på denne jakken er isolasjonsmateriale!

Godt snitt som gir god bevegelsesfrihet. Ytter- og innerstoff er laget av resirkulerte materialer og impregneringen er uten miljøfiendtlige stoffer. Dette er bra.

Norrøna bruker kun dun som er et biprodukt fra matindustrien, altså ikke plukket fra levende fugl.

God fast hette med skikkelig skjerm som dekker meget godt på siden. Når hetten ikke er i bruk gir den meget god isolasjon rundt nakke, hals og nedre del av hodet. Børstet mikrofiber inn mot haken.

Vindbeskyttet glidelås i front med dunfylt vindklaff på innsiden. To store isolerte frontlommer med god størrelse. Disse kan også fungerer som pakkpose til jakken. En stor innvendige elastisk nettinglomme.

Elastikk rundt håndledd. Ekstra forsterkninger med syntetisk isolasjon (Primaloft) over skuldrene gjør at den holder godt på fasongen i dette problemområdet hvor dunjakkene ofte blir tynne. Dette gjør den også mindre ømfintlig for fukt i dette området. Meget bra.

Det er også brukt syntetisk isolasjon på innsiden av lommene. Teknisk god jakke med godt kompromiss mellom vekt, isolasjon og pakkevolum.

Lite å utsette på dette produktet. Den er varm nok til de kaldeste dagene og komprimeres godt nok til å få plass i sekken. Anbefales!Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!