SMAL: Dunjakken fra Tierra har et noe smalt snitt, men ellers er jakken meget bra. © Foto: Produsenten

Totalvekt i størrelse XXL: Cirka 1600 gram.

Dun: 96 prosent.

Fyllvekt: Ikke oppgitt.

Dunspenst: 700+ cuin.

Annet: Pertex Endurance yttermateriale og Pertex Quanatum innermateriale, bokskonstruksjon, syntetisk fiber på skuldrene.

Kjøpsinformasjon: Fenix Outdoor AS, telefon 61 24 69 00.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Tierra
Pris 4499

Konklusjon

Smalt snitt, måtte opp en til to størrelser for å få den stor nok over skuldrer og bryst, noe som gir jakka dårligere passform.

God lengde, solid, generelt gode løsninger og god dunkvalitet.

God, fast hette som er lett å justere og følger hodets bevegelser godt, kunne dekket bedre på sidene. Når hetta ikke er i bruk, gir den meget god isolasjon rundt nakke, hals og nedre del av hodet.

God, dunfylt separat krage. Børstet mikrofiber inn mot haka. God glidelås i front med vindklaffer på både utside og innside.

To lave frontlommer og to brystlommer. Lommene kunne vært noe større. Alle de utvendige lommene har glidelås og er isolerte. To innvendige lommer, en stikklomme i nett og en lomme med glidelås, begge romslige.

Elastisk stramming helt nederst, borrelås rundt håndledd. Ekstra forsterkninger med syntetisk isolasjon over skuldrene gjør at den holder godt på fasongen i problemområdet, mindre ømfintlig for fukt i dette området. Pertex ytter- og innermateriale.

Generelt meget bra jakke.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!