GOD DUNKVALITET: Denne dunjakken har god lengde og meget god dunkvalitet. © Foto: Produsenten

Totalvekt i størrelse L: Cirka 1400 gram.

Dun: Minimum 95 prosent, Ungarsk.

Fyllvekt: Ikke oppgitt.

Dunspenst: 800 cuin US.

Annet: Gore Windstopper yttermateriale, bokskonstruksjon. Climashield Neo fiberforsterkninger.

Kjøpsinformasjon: Outdoor AS, telefon 66 90 76 80.

Les hele saken


">

Spesifikasjoner

Produsent The North Face
Pris 5999

Konklusjon

En av testernes favoritter. God lengde, meget solid, generelt meget gode løsninger, meget god dunkvalitet. Meget god, fast hette som er lett å justere og dekker godt på sidene, følger hodets bevegelser godt.

Når hetta ikke er i bruk, gir den meget god isolasjon rundt nakke, hals og nedre del av hodet. Stor og meget komfortabel nakkekrage som legger seg som en «dunpølse» rundt nakken.

Vannavvisende glidelås i front med vindklaffer på både utside og innside som har godt med borrelåsfester. Klips i tillegg til dobbel borrelås på vindklaffen i halsen.

To lave frontlommer og to brystlommer, alle med god størrelse, glidelås og godt isolerte. Åpning for radioantenne/øreplugg i venstre brystlomme og D-ring festepunkt til f.eks. klokke/ høydemåler over høyre brystlomme.

To innvendige netting stikklommer i brysthøyde, godt egnet til drikkeflasker.

Elastisk stramming helt nederst, borrelås rundt håndledd.

Gode isolerende mansjetter med tommelfingerhull. Ekstra forsterkninger med syntetisk isolasjon over skuldrene, i hetta og på albuer gjør at den holder godt på fasongen i «problemområdene», også mindre ømfintlig for fukt i dette området.

Meget god vindtetthet og fuktbeskyttet.Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!