Kort sagt:

+ Vindtette

+ Lette, tar liten plass i sekken

+ God lengde

+ Solide


Mange av vindvottene som er på markedet, er omtrent like lange som vanlige votter eller hansker, og det er ikke langt nok. Vindvotter må rekke godt opp over underarmene.

En vindvott har ingen isolasjon i seg selv - prinsippet er at den trekkes utenpå en annen hanske eller vott om man trenger et ekstra lag mot vinden. Den kan også brukes alene om det blir for varmt med dobbelt lag. Man kan variere tykkelsen på vottene/hanskene som brukes inni, alt etter temperatur og aktivitetsnivå. Vi har testet votter både i bomull og Gore-Tex, og har valgt ut Svalbard vindvotter fra Norrøna.

  • Markedsføres av: Norrøna Sport AS, tlf. 66772400
  • Pris i bomull: kr 449,-
  • Pris i Gore-Tex: kr 799,-
Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Norrøna
Pris 449

Konklusjon

Dette er vindvotter med god lengde opp over underarmene.

Vottene har énhånds elastisk stramming øverst og justerbar reim rundt håndledd, samt snor som kan festes rundt armen eller brukes til å feste vottene til jakka slik at de ikke mistes.

Skinn i håndflatene.

Bomullsvottene puster meget godt, og er glimrende i kaldt vær, mens Gore-Tex-votter er tettere, men har fordelen av å være vanntette.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!