Skalljakker testet av Tungen for Klikk=

Skalljakker testet av Tungen for Klikk © Foto: Produsenten

Kort sagt:

+ Meget god passform (om noe kroppsnær)

+ Meget gode pusteegenskaper

+ Godt med lommer

+ Generelt gode løsninger

+ Meget god krage


- Hetta dekker for dårlig på sidene

- Ikke av de letteste

Pris: 4000 kroner

Vekt: 500 gram(str L)

Stoff: 3 lags DRYtech

Egen damemodell: Ja

Kjøpsinformasjon: Ajungilak AS, tel. 23 14 37 00

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Mammut
Pris 4000

Konklusjon

Hette med gode justeringsmuligheter som gjør det enkelt å juster volum og å få den til å sitte godt. Den følger hodets bevegelser meget bra, men dekker for dårlig på sidene.

Meget god krage med egen stramming i nakken, dette er bra. To lave frontlommer med god størrelse, en noe mindre lomme på brystet og en på venstre overarm. I tillegg to innerlommer i nett, en med glidelås (grei størrelse) og en stikklomme (litt liten).

Jakken er ikke av de lengste bak, men likevel grei. Borrelås rundt håndledd og elastisk stramming helt nederst på jakken. Armene tåler store utslag uten at de kryper opp over underarmen, dette er bra.

Noe kroppsnært snitt, men gir plass til et isolerende lag under. Materialet har noe stretch. Lange lufteskår under armene. Oppleves å "puste" godt og har holdt fukt ute.

Kroppsnært snitt sammen med gode pusteegenskaper gjør dette til et godt valg for aktiviteter med litt intensitet. Ellers godt utstyrt skalljakke. Anbefales.

Vår karakter

Se alle produkter i testen

Produktene under kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!