GLIMRENDE lettvekter: Rab Momentum.

GLIMRENDE lettvekter: Rab Momentum. © Foto: Produsenten

Kort sagt:

+ Generelt meget god passform

+ Lav vekt

+ God hette


- Litt lite lommeplass

- Selv om stoffet har gode pusteegenskaper kunne det vært et par lufteskår i tillegg

Pris: 2799 kroner

Vekt: 350 gram (str L)

Stoff: eVent 3-lags

Egen damemodell: Ja

Kjøpsinformasjon: Kruse Topptur , tlf. 32 06 19 66

Les hele saken">

Spesifikasjoner

Produsent Rab
Pris 2799

Konklusjon

Hette med gode justeringsmuligheter som gjør det enkelt å juster volum og å få den til å sitte godt. Den følger hodets bevegelser meget bra og dekker godt på sidene, men gir likevel plass til alpinbriller om det skulle være nødvendig.

To høye frontlommer som er noe små, men er ellers greie. Borrelås rundt håndledd og elastisk stramming helt nederst på jakken. Den skulle sikkert vært enhånds, men var ikke festet på vår testmodell.

Jakken er kansjke litt kort fram, men har god lengde bak. Armene tåler store utslag uten at de kryper opp over underarmen - bra. Noe kroppsnært snitt, men gir plass til et isolerende lag under.

Dette er en av få jakken i denne testen uten lufteskår, men jakken oppleves ikke spesielt klam. Flere av testerne ønsket seg likevel lufteskår, men dette ville blant annet ha dratt opp vekten noe.

Litt tynt stoff som gjør at jakken kan virke kald i sterk vind, men dette er nok prisen en må betale for såpass lav vekt. Har holdt vann ute og "puster" som sagt godt.

Et meget bra valg for deg som verdsetter lav vekt, god passform og gode pusteegenskaper. Anbefales.
Vår karakter

Se alle produkter i testen

Produktene under kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!