Lupine Tesla X Pro

Lysstyrke oppgitt: 700 lumens/12W

Vekt lyktehus: 100g

Batteri brukt i testen: Litium, 7.2V, 5Ah / 220g

Ladetid: 5 timer (smart lader)

Batteri, levetid: 3 timer ved høy, 24 timer lav

Styrefeste: Ja

Hjelmfeste: Ja, men ekstrautstyr

Hodebånd: Ja

Kort sagt:

+ Solid og kompakt

+ Godt lys med god spredning

+ Enkel i bruk

+ Sitter godt på hodet

+ God oppbevaringsveske følger med


- Kan ikke vise til samme lysstyrke som de absolutt sterkeste

Kompakt og lett lykt med et overraskende godt lys. Generelt meget gode løsninger for bruk både på hodet eller på styret. Totalt 1 Led. Monteres kjapt og enkelt på styret eller hodet uten bruk av verktøy.

Den beste allrounder

Lykten kan jo ikke sammenlignes med storesøster Betty med tanke på totale lysstyrke, men spredningen av lyset gjør at den tar litt igjen under praktisks bruk i forhold til den ekstra styrken Betty har. Merker dette spesielt på aktiviteter med noe roligere fart der det ikke er like viktig med maksimal styrke på lengre avstand. Leverer en meget bra totalløsning - spesielt godt egnet for deg som ikke trenger det absolutt sterkeste lyset.

Batteri

Lite og lett batteri som er enkelt å plassere. Batteriet sitter relativt godt fast på sykkelramma, men har du rør på ramma med stor diameter bør du vurdere å bruke en ekstra reim.

Lykten opereres ved hjelp av en programmerbar av/på knapp som sitter bak på selve lyktehuset. Knappens posisjon og det at det bygger noe ut fra huset gjør den enkel å finne - også med hansker/votter. Fra fabrikk programert med 3 modi - høy, medium og lav, men en kan velge to andre 2-trinns modi. Når lykten er slått på er bryteren belyst.

Hensyn til pris

Alt i alt en meget anvendelig lykt som leverer overraskende bra med tanke på størrelse og vekt. Sitter kanskje noe bedre på hodet om en bruker den til jogging enn storesøster Betty.

Dersom meget bra er godt nok for deg, vil vi anbefale denne fremfor Betty. Dette er mye på grun av pris. Glimrende allrounder til løp, ski og sykkel.Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Lupine
Pris 3998

Konklusjon

null

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!