Test av Garmin Edge 705 – sykkel- /treningscomputer med kart og GPS

Topp tur- og treningskamerat

Vi har testet sykkelcomputeren Egde 705 fra Garmin.

Garmin Edge 705.
Garmin Edge 705. Foto: Foto: John Arne Tungen
Sist oppdatert
Garmin Edge 705.
Garmin Edge 705. Foto: Foto: John Arne Tungen

Flere timer er tilbrakt på sykkelen og flere titalls mil tilbakelagt både på asfalt, stier og i terrenget. Vi har stort sett kun gode ord å komme med om den nye treningskompisen.

Les også:

Se alle våre tester

Funksjoner

Edge 705 har en rekke funksjoner som en vil kjenne igjen både fra standard GPSer, rene pulsklokker eller standard sykkelcomputere. Det er mulighet for kartvising - både topografiske kart og veikart, ruting (viser deg hvilken vei du skal sykle/kjøre), høydemåler med mulighet for grafisk framstilling på skjermen, avstandsmåler, hastighet, puls, kalorier, tid, kadens, kraft, osv.

En kan ha opptil åtte selvvalgte datafelt på skjermen og det er mulig å lagre to oppsett: "Sykkelcomputer 1" og Sykkelcomputer 2". En skyver tommelspaken opp eller ned for å veksle mellom disse. Vi endte opp med å bruke åtte felt på den ene og to eller tre på den andre. På denne måten er det mulig å ulik info på de to oppsettene.

I forbindelse med ruting kan en endre profil mellom bil, sykkel og fotgjenger. En annen morsom funksjon er en virtuell treningspartner. Her kan du f.eks bruke tidligere lagrete treningsturer og konkurrere mot deg selv. En kan også legge opp helt enkle treningsøkter med kun tid og hastighet, eller mer avanserte økter som intervalltrening og økter med ulike mål for f.eks hastighet, hjertefrekvens og pedalfrekvens.

Utveksling av sporlogger med andre kan skje trådløst direkte mellom to enheter (om de også har en 705) eller en kan f.eks laste ned ulike sporlogger fra ulike nettsider.

Les også:

Perfekt sykkeljakke

Slik finner du din biologiske alder

Fast leggetid gir bedre helse

I bruk

Skjermen er stor og god, er godt lesbar selv i sterkt sollys og gir mulighet til mye informasjon med god lesbar skrift. Selve huset er solid og vanntett. I tillegg er knappene store nok til å kunne håndteres med middels tykke hansker og det oppladbare batteriet har god levetid.

Ved oppstart brukte vår enhet stort sett mellom 30 og 40 sekunder (både kald- og varmstart) på å søke opp satellitter. Dette er ikke superraskt, men er absolutt er akseptabelt på en slik enhet. Under bruk opplevdes den stabil og nøyaktig.

Garmin har to ulike treningsdagbøker som kan brukes: Garmin Training Center og Garmin Connect. Begge er gratis og kan lastes ned fra nettet. Garmin Connect er webbasert. Det er mulig å legge ut egne ruter eller hente ned andres. Norske brukere har lagt ut både ritt og treningsrunder. Vi prøvde begge løsningene og endte opp med å sjekke den webbaserte løsningen for løyper (moro) og Garmin Training Center som personlig treningsdagbok.

Det er ikke mye å sette fingeren på i forbindelse med bruk av Edge 705, men vi savnet muligheten til å kunne lese litt mer detaljert info om pulssoner direkte på enheten etter treningsøkten, uten å gå om treningsdagboken.

Les også:

Årets råeste liggeunderlag

Sjekk om dekkene tåler høsten

Denne saken ble første gang publisert 01/10 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også